Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020
x

ΞΕΝΟΓΙΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ ΞΑΝΑ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης υποστήριξε πως αυτή τη στιγμή η χώρα «χρειάζεται μια νέα προοδευτική πολιτική και κοινωνική συμμαχία».

«Είναι ώριμη η στιγμή για να συναντηθούν ξανά οι ευρύτερες προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις», δήλωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου, επικαλούμενη μάλιστα τη φράση του Καρλ Μαρξ ότι «απελευθερώνει σε κάθε συγκυρία η συνειδητοποίηση της κοινωνικής ανάγκης».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ», η ίδιο συνέχισε λέγοντας πως «η κοινωνική ανάγκη σήμερα είναι αφενός να προχωρήσουμε μπροστά με ένα σχέδιο προοδευτικό για τη χώρα αφετέρου να έχουμε μια ευρύτερη πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία».

Όπως εξήγησε, με το τέλος των μνημονίων η χώρα έχει μπει σε μία νέα εποχή, η οποία «χρειάζεται μια νέα προοδευτική πολιτική και κοινωνική συμμαχία για να υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα στην κατεύθυνση που ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις συμφωνούν και θα θέλουν να συμβάλλουν».

Υποστήριξε, επίσης, πως το ότι περνάμε στη νέα φάση μετά τα μνημόνια σημαίνει ότι μπαίνει η πολιτική ξανά στο προσκήνιο, δηλαδή «πλέον οι κυβερνήσεις θα έχουν ένα περιθώριο ελιγμών μέσα στο δημοσιονομικό πλαίσιο για να κάνουν πολιτικές και ιδεολογικές επιλογές».

Αναφερόμενη στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, είπε ότι είναι όλες «απόλυτα κοστολογημένες», και εντός του δημοσιονομικού πλαισίου που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Σχετικά με τα θέματα του χαρτοφυλακίου της, η νέα υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης ανέφερε ότι οι περισσότερες προκηρύξεις για τους διοικητικούς γραμματείς των υπουργείων προχωρούν κανονικά και διαβεβαίωσε ότι θα έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολό τους μέχρι το τέλος του έτους. Αντίστοιχα, είπε, προχωρούν και οι προκηρύξεις για τους προϊσταμένους Γενικών Διευθύνσεων ενώ υλοποιείται και η ψηφιοποίηση του Δημοσίου.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ