Skip to main content

Χιλιάδες οι παράνομες πινακίδες στην Κεντρική Μακεδονία

Μόνο στο εθνικό οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν καταγραφεί 3.071 παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, μικρές και μεγάλες.
Τρεις χιλιάδες εβδομήντα μία παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, μικρές και μεγάλες, έχουν καταγράψει οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στα 1.400 χιλιόμετρα του εθνικού οδικού δικτύου της περιοχής, ύστερα από εντολή της Γενικής Γραμματέα της Περιφέρειας Μαρίας Λιονή.

Τα συνεργεία έχουν ξηλώσει μέχρι στιγμής 494 μικρές πινακίδες, ενώ για τα μεγάλα διαφημιστικά πλαίσια έχει προγραμματιστεί εργολαβία ύψους 150.000 ευρώ που θα ξεκινήσει να υλοποιείται το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Παράλληλα, σταδιακά επιβάλλονται και τα προβλεπόμενα πρόστιμα στους παραβάτες, τα οποία κυμαίνονται βάσει του νόμου από 1.500 ευρώ μέχρι και περίπου 30.000 ευρώ για κάθε παράνομη διαφημιστική πινακίδα.

Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε, η ηλεκτρονική σελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (www.rcm.gr) δέχεται καταγγελίες από οποιονδήποτε εντοπίζει παράνομη διαφημιστική πινακίδα, ώστε να επιλαμβάνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες. Την ίδια στιγμή έχουν ζητηθεί από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης όλης της περιφέρειας στοιχεία και για τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες στους επαρχιακούς και δημοτικούς δρόμους.