Skip to main content

Χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε παιδιά νόμιμων μεταναστών

Προς συζήτηση στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο θα τεθεί το νομοσχέδιο για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε παιδιά νόμιμων μεταναστών, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής.
Προς συζήτηση στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο θα τεθεί το νομοσχέδιο για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε παιδιά νόμιμων μεταναστών, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των μαθητών του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αχαρνών στη Βουλή, για να ψάλλουν τα κάλαντα.

«Η ψήφιση του νομοσχεδίου εξασφαλίζει σε όλους τους μαθητές ισότητα ευκαιριών και δικαιωμάτων», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής απευθυνόμενος στους μαθητές, το 80% των οποίων είναι παιδιά μεταναστών.

Σύμφωνα με τον κ. Πετσάλνικο, την ελληνική ιθαγένεια θα αποκτούν τα παιδιά που έχουν φοιτήσει στις τρεις πρώτες τάξεις του Δημοτικού στη χώρα μας ή συνολικά 6 χρόνια στην ελληνική εκπαίδευση.

Όσον αφορά στους ενήλικους μετανάστες, ανέφερε ότι θα αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια μετά από πέντε χρόνια νόμιμης παραμονής στην Ελλάδα.