Skip to main content

Χωρίς προβλήματα η πασχαλινή έξοδος

Ομαλά διεξάγεται μέχρι στιγμής η κυκλοφορία των οχημάτων στο διεθνές οδικό δίκτυο. Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας.

Εγκαταλείπουν τις πόλεις και οι τελευταίοι εκδρομείς του Πάσχα, με την Τροχαία να βρίσκεται σε επιφυλακή για την ομαλή έξοδό τους. Η η κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο, σε σχέση με πέρυσι, εμφανίζεται μειωμένη όπως και οι αεροπορικές μετακινήσεις.

Αυξημένη κατά πολύ είναι και η πληρότητα σε τρένα και πλοία, σε ποσοστό που πλησιάζει και το 90%, σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία, αν και θα πρέπει να υπολογισθούν και οι επιβάτες της τελευταίας στιγμής.

Με έκτακτα δρομολόγια, τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ καλύπτουν τη μεγάλη ζήτηση για θέσεις που παρατηρείται τις ημέρες του Πάσχα, καθώς το συγκεκριμένο μέσο θεωρείται από τα πιο φτηνά.

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας

Πρόσθετα μέτρα ασφαλείας θα λάβει και αυτό το Πάσχα η Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να γίνει με τον ασφαλέστερο τρόπο η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της χώρας.

Για το λόγο αυτό, θα υπάρχει ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, ενώ όπου χρειαστεί θα γίνουν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ακόμα, συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).