Skip to main content

Ξόρκισε την κατάρα!!!

Ο Ηλίας Καπράλος σχολιάζει την «4η αγωνιστική» της Superleague και την πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ με άνεση και χωρίς άγχος μετά το 2007.

Ήταν Ιανουάριος του 2007 και αρχή του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος όταν ο ΠΑΟΚ με δύο εκπληκτικά τέρματα των Αραμπαζή και Mieciel κέρδισε την ΑΕΚ με 2-0 χωρίς να απειληθεί καθόλου από την τότε ομάδα του Ferer.

Σήμερα η ομάδα της Θεσσαλονίκης θύμισε ομάδα των παλαιότερων ετών όπου κυριαρχούσε στο γήπεδο από το πρώτο λεπτό ανεξαρτήτως αντιπάλου. Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε ούτε μία στιγμή να υποστηρίξει το όνομά της στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά συνάμα και την ιστορία της. Ο Λάσλο Μπόλονι έστησε την ομάδα μαεστρικά και με πολύ μεγάλη σιγουριά καθώς ούτε περίμενε την ΑΕΚ αλλά το κυριότερο δεν τη φοβήθηκε ούτε λεπτό.

Δεν μπορούμε να διαπιστώσουμε κάποιον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ όπου υστέρησε σε απόδοση, μόνο το γνωστό πρόβλημα του Kresic στις εξόδους, καθώς ακόμα και οι Etto, Arias ήταν θετικότατοι μαζί με τους γνωστούς διακριθέντες Αθανασιάδη και Vieirinha.

Ο ΠΑΟΚ έκανε εμφάνιση πρωταθλητή και έδειξε πως μπορεί να να είναι κοντά στους πρωτοπόρους και να μην έχει τόσο όσο πέρσι. Στην αντίπερα όχθη είχαμε τη γνωστή εκνευριστική ΑΕΚ. Με αρχηγούς στο ξύλο τους Μάκο, Γεωργέα και το νέο Vargas.

Ο Χιμένεθ δεν μπόρεσε να κάνει τίποτε από τον πάγκο παρά να τηρήσει την παράδοση που θέλει τον πιο βαρύ επιθετικό να παίζει σε θέση δεξιού εξτρέμ, πέρσι ο Blanco φέτος ο Belek. Τέλος για τον κατά τα άλλα συμπαθητικό Ισπανό μόνο προκλητικές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι δηλώσεις του ότι μόνο ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είναι φυσική αντίπαλοι της Ένωσης. Πότε πρόλαβε και έκανε ιστορική αναδρομή στα άδυτα του ελληνικού ποδοσφαίρου και εκφέρει την άποψη του τόσο άνετα;

Το οπαδιλίκι που βγάζουν προς τα έξω μερικοί προπονητές που θέλουν να καλύψουν την αγωνιστική του ανυπαρξία θυμίζουν τον Γιώργο Χατζάρα το 2005 και Mr. Dermitzakis την περσινή χρονιά. Ο ΠΑΟΚ τώρα μετά τον περίπατο επί της ΑΕΚ έχει τα υπόλοιπα δύο παιχνίδια "φωτιά" με Rubin στη Ρωσία και το Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη όπου πρέπει να παρουσιαστεί προσεγμένος και να εκμεταλλευτεί την πολύ φορμαρισμένη επιθετική του γραμμή!

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, ο Ολυμπιακός πέρασε "δύσκολα" από το Ηράκλειο με αρκετά προβλήματα από τον Κουτσιανικούλη (φανταστείτε τι μπορεί να κάνει ο Walkott), ο Πανιώνιος με το "Λόλο" να δείχνει ότι αν δεν είναι ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος είναι σίγουρα ο πιο φορμαρισμένος, η κατάρα της γριάς έχει ακόμη αρκετή ισχύ διότι ο Αστέρας δεν μπόρεσε να κερδίσει το πολύ κακό χθες Ατρόμητο, στο Αγρίνιο ο Θεοδωρίδης μιμήθηκε τον πρόεδρο του ΠΣΑΠ (Γιαννακόπουλος) και κέρδισε ένα πέναλτι από τον "αέρα" και τέλος η πολύ καλή Ξάνθη έδειξε ότι αυτά τα παιχνίδια μέσα στα πηγάδια με ίσες ή υποδεέστερες ομάδες θα ξεκινά πάντα ως το αφεντικό.

Στα εντελώς εξωαγωνιστικά ζητήματα ο Πανιώνιος σε μία ξεκάθαρη κρίση complex θέλει να καταγγείλει την ΑΕΚ για 165.000 ευρώ από χρωστούμενα για τον Έλληνα Van Bomel (Μάκο) και μία ανεπιβεβαίωτη πληροφορία για τον Ηρακλή που θέλει τον Αντρέα Παντελή επείδη βλέπει δυσκολίες στην παραμονή να κινεί διαδικασίες ώστε ο Ηρακλής να βρεθεί στη Football League 2 με τη μορφή ΤΑΠ και όχι ΠΑΕ ώστε όλοι αυτοί που περιμένουν χρήματα χρωστούμενα και δεδουλευμένα αφού κηρυχθεί πτώχευση να μην έχουν κανένα δικαίωμα είσπραξης!! Νεότερα για αυτό το ζήτημα μέσα στην εβδομάδα.