Skip to main content

Ξυνίδης: Οι θυσίες έχουν νόημα και σκοπό

Οι μεγάλες θυσίες των Ελλήνων, έχουν νόημα και σκοπό να ξεπεράσουμε την κρίση, αλλά και να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας, υπογραμμίζει ο γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την ανακοίνωσ
Οι μεγάλες θυσίες των Ελλήνων, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των μη προνομιούχων, έχουν νόημα και σκοπό να ξεπεράσουμε την κρίση, αλλά και να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας, υπογραμμίζει ο γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτης Ξυνίδης, σχετικά με την ανακοίνωση των νέων μέτρων.

«Η επίτευξη συμφωνίας για την χρηματοδότηση της χώρας από την ΕΕ και το ΔΝΤ, τερματίζει -αν και επώδυνα- μια περίοδο αβεβαιότητας και ανοίγει ένα νέο κρίσιμο κύκλο για την πατρίδα μας», σημειώνει ο κ. Ξυνίδης.

«Τους τελευταίους έξι μήνες η Ελλάδα έδωσε μια δύσκολη μάχη. Ο Πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την τιμή και το μέλλον της χώρας σε όλο τον κόσμο, με αξιοπρέπεια, αποφασιστικότητα και επιμονή. Καταφέραμε να αποφύγουμε τα χειρότερα, έστω και αν η επιθετικότητα των αγορών και η ατολμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μας επέτρεψαν να αντιμετωπίσουμε την κρίση μόνο με τις δικές μας δυνάμεις και να περιορίσουμε τα βάρη που επωμίζεται ο λαός μας», συνεχίζει.

«Τώρα, όλοι μαζί, πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης για τη χώρα και της βιώσιμης ευημερίας για τους πολίτες. Κανείς δεν πρέπει να λείψει από αυτό το προσκλητήριο της ευθύνης», αναφέρει.

«Σταθερότητα - Ανάπτυξη - Κοινωνική Δικαιοσύνη, αυτός είναι ο τριπλός στόχος για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Μέχρι σήμερα, δίνουμε τη μεγάλη, αποφασιστική μάχη της σταθερότητας. Θα συνεχίσουμε με την ίδια επιμονή. Όμως η έξοδος από την κρίση, θα έλθει με την καθολική ανασυγκρότηση της χώρας. Όχι από αύριο - από σήμερα, από τώρα, με συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές», τονίζει.

«Το ΠΑΣΟΚ θα πρωταγωνιστήσει στην πανεθνική αυτή προσπάθεια. Ο λαός, οι πολίτες, είναι ο μεγάλος μας σύμμαχος. Μαζί οικοδομούμε τη μεγάλη προοδευτική συμπαράταξη για την έξοδο από την κρίση, με την σφραγίδα των προοδευτικών και δημοκρατικών αξιών μας. Η Ελλάδα, η πατρίδα μας, δεν είναι Τιτανικός. Είναι η Αργώ και θα περάσει τις Συμπληγάδες», καταλήγει.