Skip to main content

Υεμένη: Σκοτώθηκαν «10 μέλη της Αλ-Κάιντα»

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι, εκ των οποίων «10 μέλη της Αλ-Κάιντα» σκοτώθηκαν σε νέες μάχες γύρω από τη Ζιντζιμπάρ, τη μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας Αμπιάν, όπου δραστηριοποιείται το εξτρεμιστικό δίκτυο.

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι, εκ των οποίων «10 μέλη της Αλ-Κάιντα» σκοτώθηκαν σε νέες μάχες γύρω από τη Ζιντζιμπάρ, τη μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας Αμπιάν, όπου δραστηριοποιείται το εξτρεμιστικό δίκτυο, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματικός του στρατού.

«Σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν και πάλι το βράδυ της Τετάρτης στις παρυφές της Ζιντζιμπάρ, στη διάρκεια των οποίων 3 στρατιωτικοί της μεραρχίας τεθωρακισμένων 119 σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίσθηκαν», δήλωσε ο αξιωματικός ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, τουλάχιστον 10 μέλη της Αλ-Κάιντα σκοτώθηκαν και άλλα τραυματίσθηκαν», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο στρατός σημείωσε πρόοδο» προχωρώντας προς την Ζιντζιμπάρ, που ελέγχεται από τις 29 Μαΐου από ένοπλους εξτρεμιστές, οι οποίοι εμφανίζονται από τις αρχές ως μέλη της Αλ-Κάιντα. «Περικυκλώνουμε την πόλη απ' όλες τις πλευρές» και η έφοδος μπορεί να αρχίσει «μέσα στις προσεχείς ώρες», δήλωσε ακόμη.