Skip to main content

Υλοποίηση δέσμευσης του Γ. Ορφανού ζητά ο Κ. Πηλαδάκης

Αιχμές κατά του πρώην υφυπουργού Αθλητισμού κ. Ορφανού για μη τήρηση δέσμευσης που ανέλαβε σχετικά με τη συμμετοχή της πολιτείας στη χρηματοδότηση της κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΛ αφήνει ο πρόε
Αιχμές κατά του πρώην υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιώργου Ορφανού για μη τήρηση δέσμευσης που ανέλαβε σχετικά με τη συμμετοχή της πολιτείας στη χρηματοδότηση της κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΛ αφήνει ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Κώστας Πηλαδάκης, με επιστολή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας.

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΛ υποστηρίζει ότι ο κ. Ορφανός ανέλαβε προφορική δέσμευση για τη χρηματοδότηση μέρους του κόστους κατασκευής του γηπέδου, ώστε  να είναι έτοιμο και να αξιοποιηθεί στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013. «Η συγκεκριμένη δέσμευση ελήφθη από τον  κ. Ορφανό και μάλιστα παρουσία μαρτύρων όπως ο πρώην βουλευτής κ. Κ. Αγοραστός, ο πρόεδρος της εταιρίας Dimand κ. Δ. Ανδριόπουλος και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Διευκρινίζουμε πως πρόκειται για προφορική δέσμευση, που αφορά στη διαμόρφωση του έργου προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 και η οποία επαναλήφθηκε από τον κ. Ορφανό, πάντα παρουσία μαρτύρων, περισσότερες της μιας φορές» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Πηλαδάκης.

Όσον αφορά το ρόλο του μετέπειτα υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη, για το ίδιο ζήτημα, ο κ. Πηλαδάκης προσθέτει στην επιστολή του: «Ο κ. Ιωαννίδης από τη μεριά του, αναγνώρισε την ύπαρξη της δέσμευσης του προκατόχου του, σε συνάντηση που είχαμε στο περιθώριο της εκδήλωσης για την έναρξη των εργασιών τον περασμένο Ιούνιο, αλλά δεν στάθηκε δυνατή η επισημοποίησή της κατά τη θητεία του. Κι εκείνη η συνάντηση, έγινε παρουσία του κ. Αγοραστού, αλλά και του τότε γεν. γραμματέα Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Φ. Γκούπα, καθώς και στελεχών των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και εταιριών».

Κλείνοντας την επιστολή του ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ καλεί την πολιτεία να υλοποιήσει τη δέσμευση που αναλήφθηκε από τον κ. Ορφανό: «Σε κάθε περίπτωση, το δίκαιο αίτημά μας περί αναγνώρισης της σχετικής δέσμευσης δεν αφορά σε πρόσωπα, αλλά στη λογική συνέχεια που πρέπει να διέπει το κράτος, ανεξάρτητα από την εναλλαγή κομμάτων ή στελεχών στις κυβερνητικές  θέσεις. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την εξέλιξη και ολοκλήρωση ενός έργου, το οποίο θα κατασκευαστεί κατά κανόνα με ιδιωτικά κεφάλαια, για να διατεθεί μεταξύ άλλων και για εθνικούς σκοπούς» καταλήγει ο κ. Πηλαδάκης.

Σημειωτέον ότι στην επιστολή του προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΛ δεν γίνεται καμία αναφορά για το ύψος της χρηματοδότησης που υποσχέθηκε ο κ. Ορφανός αλλά πληροφορίες τη φέρουν να φθάνει ή και να ξεπερνά τα 8 εκατ. ευρώ.