Skip to main content

ΥΠΑ - Eurocontrol: Συνάντηση εργασίας για την ασφάλεια στην εναέρια κυκλοφορία

Συζητήθηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας στα πλαίσια της βελτίωσης της χωρητικότητας του Εναερίου Χώρου και της αποτελεσματικότητας των στρατιωτικών αποστολών

Η αποδοτικότερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας και η προστασία των των αναγκών εθνικής ασφάλειας και άμυνας κυριάρχησε στη συνάντηση εργασίας του διοικητή της ΥΠΑ Γιώργου Δριτσάκου με τον διευθυντή Πολιτικο-Στρατιωτικής Συνεργασίας του EUROCONTROL και συμβούλου του Γενικού Διευθυντή του EUROCONTROL, Karsten Stoye (Civil Military Cooperation Division).

Ειδικότερα, συζητήθηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας στα πλαίσια της βελτίωσης της χωρητικότητας του Εναερίου Χώρου και της αποτελεσματικότητας των στρατιωτικών αποστολών σε έναν ασφαλή Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν: ο Υποδιοικητής Αεροναυτιλίας της ΥΠΑ κ. Ζαφείρης Ταμπακίδης, ο κ. Christian Hochreuther (Σύμβουλος Γρ. Δντη CMC) και τα Διευθυντικά στελέχη της Υπηρεσίας, ο κ. Κωνσταντίνος Σφακιανάκης Αναπληρωτής, Γενικός Διευθυντής Φορέα Παροχής Υπηρεσιών Αεροναυτιλίας, η κα Γεωργία Γλιάτη Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κανονιστικής Λειτουργίας Υπηρεσιών Αεροναυτιλίας, και o κ. Ιωάννης Ψυχογιός Αναπληρωτής Προϊστάμενος Διεύθυνσης Διευθέτησης Ροής Εναέριας Κυκλοφορίας και Διαχείρισης Εναερίου Χώρου.