Skip to main content

Υπεγράφη η σύμβαση για τις μονάδες επεξεργασίας νερού υδρευτικών συστημάτων Σταυρονικήτα και Πευκοχωρίου

Η προθεσμία του έργου έχει καθοριστεί σε 48 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο «Μονάδες Επεξεργασίας Νερού Υδρευτικών Συστημάτων Σταυρονικήτα και Πευκοχωρίου», ποσού 6.959.952,90 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), ένα έργο που εντάσσεται στο ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2014-2020” ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το  Ταμείο Συνοχής και Εθνικούς Πόρους.   

Σύμφωνα με τη σύμβαση και τον ανάδοχο του έργου η ολική προθεσμία του έργου έχει καθοριστεί σε 48 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης, εκ των οποίων 12 αφορούν την κατασκευή του έργου, 12 μήνες αφορούν τη δοκιμαστική λειτουργία και συντήρηση και 24 μήνες αφορούν την κανονική λειτουργία και συντήρηση του έργου από τον ανάδοχο.

«Έχουμε πει πολλές φορές ότι το πόσιμο νερό είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χερσονήσου Κασσάνδρας που πολλαπλασιάζει τον πληθυσμό της τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι επιβεβλημένη ανάγκη να εξασφαλίσουμε ποσότητα και ποιότητα για τους κατοίκους και τους χιλιάδες επισκεπτών μας, ώστε να μιλάμε για τουριστική ανάπτυξη και βιώσιμο προορισμό. Με το έργο αυτό κάνουμε ένα σοβαρό βήμα στην επίλυση των προβλημάτων λειψυδρίας, σε περιοχές που είναι άκρως τουριστικές στον δήμο μας», δήλωσε η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά.