Skip to main content

Υπέρ της διατήρησης της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου ο ΟΠΕΚ

Υπέρ της διατήρησης της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου στα σημερινά επίπεδα των 24,84 εκατ. βαρελιών αναμένεται να ταχθεί ο ΟΠΕΚ.
Ο ΟΠΕΚ δεν χρειάζεται να διαφοροποιήσει την ημερήσια παραγωγή πετρελαίου, δήλωσε ο προεδρεύων του διεθνούς καρτέλ, υπουργός Φυσικών Πόρων του Ισημερινού, Γκερμάνικο Πίντο, λίγες ώρες πριν την έναρξη της υπουργικής συνόδου του οργανισμού στη Βιέννη.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει μια λογική σταθερότητα στις τιμές και αυτή τη στιγμή θεωρούμε ότι δεν υπάρχει ανάγκη να διαφοροποιήσουμε τις συνθήκες παραγωγής», τόνισε ο Πίντο κατά την άφιξή του στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Ο προεδρεύων του ΟΠΕΚ απέφυγε πάντως να διευκρινίσει αν έχει ήδη εξασφαλίσει τη συναίνεση των υπολοίπων 12 μελών του διεθνούς καρτέλ.

Στην πλειοψηφία τους οι χώρες μέλη του ΟΠΕΚ έχουν ταχθεί υπέρ της διατήρησης της παραγωγής στα σημερινά επίπεδα των 24,84 εκατ. βαρελιών την ημέρα, καθώς επικρατεί ικανοποίηση στους κόλπους του καρτέλ με τις τιμές να διαπραγματεύονται μεταξύ των 70 και των 80 δολαρίων.

Οι τιμές του πετρελαίου κινούνται ανοδικά πάντως σήμερα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία. Στις πρωινές συναλλαγές το αργό κατέγραφε άνοδο κατά 43 σεντς στα 82,13 δολάρια και το Μπρεντ σημείωνε επίσης άνοδο κατά 12 σεντς στα 80,17 δολάρια το βαρέλι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ