Skip to main content

Υπεράκτιος Σταθμός για Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο στην Αλεξανδρούπολη

Εγκρίθηκε το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας GASTRADE Α.Ε για τη δημιουργία Πλωτού Τέρμιναλ στην θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Εγκρίθηκε το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας GASTRADE Α.Ε για τη δημιουργία Πλωτού Τέρμιναλ στην θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης, 22 χλμ. νοτιοδυτικά του Λιμένος και με Υποθαλάσσιο Αγωγό θα συνδέει τις εγκαταστάσεις στην περιοχή της Αμφιτρίτης για τροφοδοσία Μονάδων Παραγωγής Ηλεκτρισμού.

Το έργο αποτελείται από έναν Υπεράκτιο Σταθμό Παραλαβής και Αεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στο Θρακικό Πέλαγος. Ο προτεινόμενος σταθμός αποσκοπεί στην δημιουργία μίας τέταρτης πύλης εισαγωγής φυσικού αερίου στην χώρα μας, δυναμικότητας παροχής 500,000 Νm3/h φυσικού αερίου και αποθηκευτικής ικανότητας 135:000 m3 έως 145,000 m3 υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Η ετήσια δυναμικότητα του προτεινόμενου σταθμού σε πλήρη ανάπτυξη θα ανέλθει στα 2,6 δισ. κανονικά κυβικά μέτρα φυσικού αερίου (Nm3), σύμφωνα με πληροφορίες της εφημ. «Ελεύθερη Θράκη».

Να σημειωθεί ότι οι περιβαλλοντικές μελέτες, και η όλη χωροθέτηση του έργου, αφ' ενός εξασφαλίζουν πλήρως τη λειτουργία, χωρίς κανένα περιβαλλοντικό κίνδυνο, αφ' ετέρου ο σταθμός συμβάλει στην παροχή καθαρού καυσίμου με ανταγωνιστικές τιμές προς όφελος των καταναλωτών.

Το σύνθετο αυτό έργο θα εξασφαλίσει σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας στην περιοχή, τόσα κατά την περίοδο κατασκευής, όσο και κατά την περίοδο λειτουργίας.