Skip to main content

Υπερκάλυψη κατά 12 φορές για τους τίτλους της EFG με 3 δισ.ευρω

Ανευ προηγουμένου ήταν το ενδιαφέρον για την έκδοση των ανταλλάξιμων τίτλων στην οποία προχώρησε σήμερα η EFG Bank European Financial Group.
Ανευ προηγουμένου ήταν το ενδιαφέρον για την έκδοση των ανταλλάξιμων τίτλων στην οποία προχώρησε σήμερα η EFG Bank European Financial Group. Συγκεκριμένα, υπερκαλύφθηκε κατά 12 φορές. Οι προσφορές έφτασαν στα 3 δισ. ευρώ, ενώ η τράπεζα ζητούσε 250 εκατ ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε οι όροι των ομολόγων έκδοσης της EFG Ora Funding Limited III, λήξης 2014, και των ανταλλάξιμων τίτλων που τα συνοδεύουν, έκδοσης της EFG Bank Group, ορίστηκαν ως εξής:

- Η τιμή ανταλλαγής καθορίστηκε σε 14,339 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή προσαυξημένη κατά 35% (με premium) σε σχέση με τον σημερινό μέσο όρο διαπραγμάτευσης της μετοχής μέχρι τον χρόνο της τιμολόγησης, που ήταν 10,6209 ευρώ.

- Το ετήσιο κουπόνι ορίστηκε σε 1,70%

Οι ανταλλάξιμοι τίτλοι αναμένεται να εκδοθούν περίπου στις 29 Οκτωβρίου 2009. Θα υποβληθούν αιτήσεις προκειμένου οι Ανταλλάξιμοι Τίτλοι να καταχωρηθούν στο «Official List» του Χρηματιστηρίου του Λουξεμβούργου και να γίνουν δεκτοί προς διαπραγμάτευση στον Πολυμερή Μηχανισμό Διαπραγμάτευσης «EuroMTF Market» του Χρηματιστηρίου του Λουξεμβούργου.