Skip to main content

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα καλωσορίζει θερμά τον διορισμό νέας προσωπικής απεσταλμένης του γγ των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο

Το ΥΠΕΞ κάνει λόγο για ένα σημαντικό σήμα για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με στόχο τη λύση του Κυπριακού

«Η Ελληνική Κυβέρνηση καλωσορίζει θερμά την ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το διορισμό της κυρίας María Angela Holguín Cuéllar ως νέας Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών, υπό την καθοδήγηση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, με στόχο την επίτευξη αμοιβαίως αποδεκτής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, στη συμφωνημένη βάση των Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και των αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών.

«Ευχόμαστε η νέα Απεσταλμένη των Ηνωμένων Εθνών να συντονίσει επιτυχώς την προσπάθεια εξεύρεσης κοινού εδάφους για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων σε αυτό το πλαίσιο», τονίζει.

«Από την πλευρά της, η Ελλάδα θα συνεχίζει να στηρίζει πλήρως τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών σε αυτή την κατεύθυνση, σε στενή συνεργασία και συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Πρόεδρό της κ. Νίκο Χριστοδουλίδη», καταλήγει.