Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΖΑΧΑΡΑΚΗ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ-ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΑΝΤΟΥ

Η υφυπουργός Τουρισμού τόνισε πως από αρχές του 2022 θα ξεκινήσει η επιμόρφωση 20.000 ατόμων στην τουριστική εκπαίδευση.

Το μήνυμα πως η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός για τους ταξιδιώτες έστειλε από την Κέρκυρα, όπου βρίσκεται για διήμερη επίσκεψη, η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

«Το επίτευγμα είναι πως η χώρα μας είναι ένας ασφαλής προορισμός. Είναι ένα μήνυμα που έχει περάσει παντού στον κόσμο, είναι αυτό που μας έδωσε την περυσινή διάκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και ταξιδιών, ότι η Ελλάδα έκανε το πιο ασφαλές ξεκίνημα του τουρισμού και τώρα πρέπει να συνεχίσουμε με την επόμενη μάχη. Η μάχη είναι αυτή του εμβολιασμού. Αυτό είναι το κλειδί. Θέλουμε την επαναφορά στην ανάκαμψη και του χρόνου με το καλό στην ανάπτυξη. Πρέπει να εμβολιαστούμε. Συνεχίζουμε με επιμονή αλλά και με διάθεση επεξήγησης, μέσω καμπάνιας που γίνεται σε όλη την Ελλάδα και βέβαια την τήρηση των μέτρων. Ο ιός δεν έχει φύγει. Τηρούμε τα μέτρα και συνάμα εμβολιαζόμαστε, αυτό είναι το κλειδί για να πάμε στην επόμενη μέρα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη για τον θεματικό Τουρισμό και την Τουριστική Εκπαίδευση.

Πρώτη στάση της κ. Ζαχαράκη στην Κέρκυρα, που βρίσκεται στο νησί μετά από πρόσκληση του βουλευτή Στέφανου Γκίκα, ήταν το Mega Εμβολιαστικό Κέντρο του νησιού, ενώ αμέσως μετά η υφυπουργός επισκέφθηκε την έδρα της περιφέρειας Ιονίων Νήσων, όπου και υπέγραψε με την περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου, καθώς και εκπροσώπους του Ιονίου Πανεπιστημίου, Μνημόνιο Συνεργασίας με εταίρους το υπουργείο Τουρισμού, την περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Τμήμα Τουρισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Στόχοι του Μνημονίου είναι ο σχεδιασμός και η υποστήριξη στην υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης και ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων για στελέχη των κλάδων του τουρισμού, η παροχή εξειδικευμένων προγραμμάτων επιμόρφωσης, ο σχεδιασμός προγραμμάτων επιμόρφωσης «φιλοξενία» με προσδιορισμό των κατάλληλων δεξιοτήτων για διάφορους κλάδους τουρισμού , η εκπόνηση ερευνών και μελετών για την καταγραφή των αναγκών εκπαίδευσης και κατάρτισης διαφορετικών τουριστικών φορέων, η ανάπτυξη από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και την περιφέρεια Ιονίων Νήσων ψηφιακής πλατφόρμας για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες και τέλος η συλλογή και επεξεργασία στοιχείων καθώς και παροχή προτάσεων για τις δυνατότητες ανάπτυξης σε επίπεδο Περιφέρειας, αλλά και επιμέρους νησιών της περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ειδικών μορφών τουρισμού, όπως είναι ο θαλάσσιος τουρισμός, ο γαστρονομικός τουρισμός, ο συνεδριακός τουρισμός, ο τουρισμός υγείας και ευεξίας κ.ά.

Ζαχαράκη: Από αρχές 2022 θα ξεκινήσει η επιμόρφωση 20.000 ατόμων στην τουριστική εκπαίδευση

Αμέσως μετά η Σ. Ζαχαράκη επισκέφθηκε τη δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων, Μερόπη Υδραίου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα του τουρισμού, η εξέλιξη της σχολής Ξεναγών στην Κέρκυρα, καθώς και η βιωσιμότητα και έμπρακτη υποστήριξη από το υπουργείο του ΙΕΚ Τουρισμού στον δήμο Κεντρικής Κέρκυρας.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός Τουρισμού, από τις αρχές του 2022 θα ξεκινήσει η επιμόρφωση 20.000 ατόμων στην τουριστική εκπαίδευση. «Η προτεραιότητα που βάζουμε στην τουριστική εκπαίδευση έρχεται και συνάδει με το Ταμείο Ανάκαμψης. Ανακοινώνουμε από την Κέρκυρα, την επιμόρφωση 20.000 ατόμων, ανέργων και εποχικά εργαζομένων, τα οποία θα ξεκινήσουν από τις αρχές του 2022, να επιμορφώνονται για τρεις μήνες, ανά 5.000 άτομα, εξ αποστάσεως, με επιδοτούμενο πρόγραμμα μέσω από το Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους περίπου 600 ευρώ» είπε η Υφυπουργός.

Στο πλαίσιο των σημερινών επισκέψεων της η κ. Ζαχαράκη, συναντήθηκε επίσης με τον μητροπολίτη Κέρκυρας Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριο, ενώ είχε ευρεία συνάντηση στο Επιμελητήριο Κέρκυρας με φορείς του τουρισμού. Το μεσημέρι μετέβη στη Σχολή Ξεναγών και στο ΙΕΚ Τουρισμού, ενώ το απόγευμα το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσκεψη στον δήμο Βόρειας Κέρκυρας.

Η σημερινή ημέρα των επαφών της υφυπουργού ολοκληρώνεται με την παρουσία της σε εγκαίνια υπερπολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας, όπου δίνει το «παρών» και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Αύριο η υφυπουργός Τουρισμού θα επισκεφθεί τον δήμο Νότιας Κέρκυρας, καθώς και πρότυπες μονάδες τουρισμού στο νησί.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ