Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021
x

ΖΑΧΑΡΗΣ: ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ Ο ΕΡΙΚΣΕΝ ΕΜΕΝΕ ΣΤΙΣ ΣΥΚΙΕΣ Ή ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ;

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου ζητά από τον Σίμο Δανιηλίδη να πει πόσοι από τους απινιδωτές που είχε ανακοινώσει για σχολεία αγοράστηκαν.

Να αναφέρει πόσοι από τους 70 απινιδωτές που είχε ανακοίνωσει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών πως θα προμηθευτεί για δημοτικά κτήρια και σχολεία αγοράστηκαν, καλεί τον Σίμο Δανιηλίδη ο επικεφαλής της παράταξης Κοινωνική Συνεργασία, Ηλίας Ζάχαρης.

Σχολιάζοντας το πρόσφατο περιστατικό στον αγώνα του Euro, όπου ο Δανός ποδοσφαιριστής Κρίστιαν Έρικσεν σώθηκε χάρη στην ύπαρξη απινιδωτών στο γήπεδο, ο κ. Ζάχαρης σημειώνει πως ο δήμος με σχετικό δελτίο είχε ανακοινώσει στις 26 Αυγούστου 2019 πως θα προμηθεύσει με απινιδωτές όλα τα σχολεία.

«Δύο ακριβώς χρόνια μετά, μπορεί να πει υπεύθυνα ο κ. Δανιηλίδης πόσοι από τους 70 απινιδωτές έχουν αγοραστεί και τοποθετηθεί σε σχολεία κι άλλα δημόσια κτήρια; Έχει αγοραστεί κανένας;», αναφέρει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Αν ο Ερικσεν έμενε στις Συκιές ή στη Νεάπολη;

Με την ευκαιρία της διαπίστωσης ότι ο Δανός ποδοσφαιριστής Κρίστιαν Έρικσεν σώθηκε χάρη στην ύπαρξη απινιδωτών στο γήπεδο, θυμηθήκαμε ότι στις 26 Αυγούστου 2019, ακριβώς πριν αρχίσει η τρέχουσα θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου, Νεάπολης-Συκεών, ο κ. Σίμος Δανιηλίδης είχε με... υπερηφάνεια ανακοινώσει ότι είχε αποφασίσει να προμηθεύσει με απινιδωτές όλα τα σχολεία του δήμου.

«Πρόκειται για μια πολύ κρίσιμη πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να θωρακίσει τα σχολεία και όλα τα δημοτικά κτήρια απέναντι σε έκτακτα περιστατικά, ευελπιστώντας βεβαίως ο εξοπλισμός αυτός να μην χρειασθεί ποτέ να χρησιμοποιηθεί», είχε δηλώσει εκείνη την ημέρα.

Μάλιστα ο τότε αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Μιχαλης Βουλγαριδης είχε πει ότι «όχι μόνο έχει ληφθεί η σχετική απόφαση για την υλοποίηση του προγράμματος αλλά κινήθηκαν άμεσα και οι απαιτούμενες διαδικασίες, με στόχο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς όλα τα σχολεία να έχουν εξοπλισθεί με απινιδωτές και εκπαιδευτικοί να έχουν εκπαιδευτεί- πιστοποιηθεί πάνω στη λειτουργία και τη χρησιμοποίησή του, μέτρο που θα εφαρμοσθεί και σε όλα τα δημοτικά κτήρια».

Συνολικά, όπως προκύπτει και από το Δελτίο Τύπου που επισυνάπτουμε, ο κ. Δανιηλίδης είχε ανακοινώσει ότι θα προμηθευτεί περί τους 70 απινιδωτές με τον προϋπολογισμό να κυμαίνεται από 70.000 έως 100.000 ευρώ.

Δύο ακριβώς χρόνια μετά, μπορεί να πει υπεύθυνα ο κ. Δανιηλίδης πόσοι από τους 70 απινιδωτές έχουν αγοραστεί και τοποθετηθεί σε σχολεία κι άλλα δημόσια κτήρια; Έχει αγοραστεί κανένας;».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ