Skip to main content

Ζαχαράκη: Φέτος θα είναι η χρονιά του ΟΠΕΚΑ

Έχουμε αναμόρφωση των επιδομάτων, πάμε σε ψηφιακή αναβάθμιση του ΟΠΕΚΑ, έχουμε επτά μέτρα στήριξης της οικογένειας και των νέων γονέων, ανέφερε η υπουργός

«Έχουμε αναμόρφωση των επιδομάτων, πάμε σε ψηφιακή αναβάθμιση του ΟΠΕΚΑ» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, στο πλαίσιο των εγκαινίων των γραφείων της Περιφερειακής Διεύθυνσης του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Τρίπολη.


Η νέα δομή, στεγάζεται σε σύγχρονο κτίριο, πλήρως προσβάσιμο για όλους τους πολίτες και με την έγκριση της ΕΣΑΜΕΑ, στο κέντρο της Τρίπολης.


«Ο ΟΠΕΚΑ είναι ο πιο σημαντικός βραχίονας του Υπουργείου. Έχει προυπολογισμό 3,5 δισ. ευρώ. Προχωρήσαμε, προχωράμε και θα προχωρήσουμε σε πολλές παρεμβάσεις, με στόχο την στήριξη του κάθε πολίτη. Έχουμε αναμόρφωση των επιδομάτων, πάμε σε ψηφιακή αναβάθμιση του ΟΠΕΚΑ, έχουμε επτά μέτρα στήριξης της οικογένειας και των νέων γονέων. Αυξάνουμε το επίδομα παιδιού, προχωράμε σε αξιοποίηση χρημάτων απ’ το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, διευρύνουμε το μοντέλο της προπληρωμένης κάρτας, προχωράμε θέματα που έχουν να κάνουν με τα ΚΔΑΠ, με την κοινωνική στέγαση, με την ανακαίνιση των κατοικιών, με τα βάουτσερς, με τα προγράμματα ” νταντάδες της γειτονιάς ”, με τον ” προσωπικό βοηθό”, με το ” Σπίτι μου ”, με το ''Κάλυψη'', με τα Σχολικά γεύματα, με το επίδομα στην αγρότισσα που έχει ένα ή δύο παιδιά. Θέλουμε την εκπαίδευση και την μετεκπαίδευση των νέων αγροτών, θέλουμε να δώσουμε και υποτροφία σε παιδιά αγροτικών οικογενειών. Είναι 400.000,00 ευρώ τα χρήματα απ’ το Ταμείο Ανάκαμψης» τόνισε η υπουργός.

«Το 1555 βοηθά τους πολίτες. Επίσης, είναι στη Βουλή αυτές τις ημέρες, το αυξημένο επίδομα γέννας. Είναι 45 εκατ. ευρώ για το 2024 και θα δώσουμε και αναδρομικά, ένα χρόνο, για τις γέννες του 2023. Αυξάνουμε τα βάουτσερς, κατά 25 εκατ. ευρώ. Στο δήμο της Τρίπολης, έχουμε 900 παιδιά με βάουτσερς» είπε χαρακτηριστικά.