Skip to main content

Ζαχαράκη για ομόφυλα ζευγάρια: Όταν συνυπογράφουμε ένα νομοσχέδιο είναι αυτονόητο ότι συμφωνούμε όλοι

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ερωτήθηκε για τις διαφωνίες που υπάρχουν στο εσωτερικό του κόμματος

Για το ζήτημα των διαφωνιών που εκφράζονται στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ερωτήθηκε η Σοφία Ζαχαράκη, υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείσα αν τελικά το νομοσχέδιο θα περάσει με τις ψήφους της αντιπολίτευσης, η κ. Ζαχαράκη δήλωσε «ας περιμένουμε να ακούσουμε το πλήρες πλέγμα των σκέψεων του πρωθυπουργού και μετά νομίζω και οι βουλευτές μας θα έχουν αρκετό χρόνο έτσι ώστε να σκεφτούν, να καταλήξουν. Σε θέματα, ούτως ή άλλως, κατά συνείδηση ψήφου, αντιλαμβάνεστε ότι τίθεται ένα διαφορετικό πλαίσιο, όπως είχε γίνει και με το Σύμφωνο Συμβίωσης».

«Εγώ θα έλεγα ότι θα είναι πολύ σημαντική και ουσιαστική η παρέμβαση του πρωθυπουργού, όπως και όλα τα νομοσχέδια. Γιατί μην ξεχνάμε ότι και αυτή η κυβέρνηση και η προηγούμενη σύνθεσή της έχει ψηφίσει πολλά και σημαντικά και μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια» συμπλήρωσε η υπουργός.

Όσο για το αν θα υπάρξει πρόβλημα για τους υπουργούς και υφυπουργούς που δεν θα ψηφίσουν, η κ. Ζαχαράκη παρέπεμψε πάλι στην τοποθέτηση που λογικά θα έρθει από τον πρωθυπουργό επ’ αυτού, ωστόσο σημείωσε πως «όταν συνυπογράφουμε ένα νομοσχέδιο φαντάζομαι ότι είναι αυτονόητο ότι συμφωνούμε όλοι σε αυτό».