Skip to main content

Ζαχαράκη: Η κυβέρνηση είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τους αγρότες (video)

Καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες που έχει ο Έλληνας αγρότης, είπε η υποργός


«Όσοι έχουμε τις οικογένειές μας στο χωριό καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες που έχει ο Έλληνας αγρότης, ειδικά σε περιόδους κλιματικής κρίσης. Αλλά μην ξεχνάμε ότι είναι η διακυβέρνηση που μείωσε τη φορολογία από το 22% στο 9%» ανέφερε μεταξύ άλλων η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

Η υπουργός, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του MEGA, αναφέρθηκε σε μία σειρά μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση για την ανακούφιση των αγροτών, ενώ τόνισε πως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

«Η γραμμή επικοινωνίας με τους αγρότες είναι ανοιχτή. Ο πρωθυπουργός μαζί με τον υπουργό και τα στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι σε επικοινωνία. Μιλάμε και εξαντλούμε κάθε περιθώριο, οι αγρότες μας είναι στην πρώτη γραμμή» είπε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη ο Κώστας Ζαχαριάδης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των αγροτών τονίζοντας πως πρόκειται για ένα φαινόμενο με πανευρωπαϊκές διαστάσεις.

«Είναι παράλογο και παράδοξο οι αγρότες να διαμαρτύρονται ότι η παραγωγή είναι ακριβή και οι καταναλωτές να διαμαρτύρονται ότι τα προϊόντα είναι ακριβά. Στη μέση κάποιος κερδοσκοπεί», είπε.