Skip to main content

Ζαχαράκη: Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου η πρόσκληση για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Ενοικιάζω»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ τσάκισε την μεσαία τάξη και στέρησε στους νέους να ονειρεύονται», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, η υπουργός

Για τα μέτρα στήριξης για νέους γονείς και το σχέδιο για την αντιμετώπιση του δημογραφικού, μίλησε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

«Οι μειώσεις των γεννήσεων συμβαίνουν από το 1981. Αυτό δε σημαίνει ότι θα το κοιτάζουμε μοιρολατρικά. (…) Στοχεύουμε στο να σταθεροποιήσουμε τους αριθμούς, όσο γίνεται να αυξήσουμε τις γεννήσεις. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα θα βοηθήσουν το σημερινό εισόδημα της ελληνικής οικογένειας», τόνισε η υπουργός στην ΕΡΤ.

Αναφορικά με τη στέγαση ανέφερε: «Θα βγάλουμε την πρόσκληση μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου, για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Ενοικιάζω». Δεν το έχουμε κάνει ακόμα, γιατί λύνουμε κάποιες τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες διαλειτουργικότητας. (…) Απέδωσε το πρόγραμμα «Σπίτι μου» για δάνεια κατοικίας σε νέους», υπογράμμισε επικαλούμενη συγκεκριμένα στοιχεία η κ. Ζαχαράκη. «Με το πρόγραμμα «Σπίτι μου» που για πρώτη φορά η ελληνική κυβέρνηση κάνει παρέμβαση στη δυνατότητα λήψης δανείου σε νέα ζευγάρια έως 39 ετών. Έχει αποδώσει πολύ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ τσάκισε την μεσαία τάξη και στέρησε στους νέους να ονειρεύονται», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Σχετικά με τα νέα μέτρα για τη στήριξη των νέων γονέων, η υπουργός εξήγησε: «Δίνεται πλέον μόνιμα αυξημένο ποσό. Για ένα παιδί που δίνονταν 2.000 ευρώ, γίνονται 2.400 ευρώ, για δύο παιδιά γίνονται από 2.000 ευρώ 2.700, για τρία παιδιά πάμε σε 3.000, για τέσσερα παιδιά και πάνω πάμε στα 3.500 ευρώ και αναδρομικά».

Για την πρόταση από την Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων σχετικά με τα κλειστά ακίνητα που προτείνουν να απαλλαγούν οι ιδιοκτήτες τους από τη φορολογία εισοδήματος για τρία χρόνια, ώστε να δοθεί κίνητρο να τα δώσουν προς ενοικίαση, η υπουργός είπε μεταξύ άλλων: «Έχει αποσταλεί και σε εμάς, όπως και στο Υπουργείο Οικονομικών, εξετάζεται. Δεν είμαστε σε καμία περίπτωση έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε αυτό το κομμάτι με κάποια δημόσια δέσμευση».

«Υπάρχει ειλημμένη απόφαση στο να βοηθήσουμε σε αυτό το κομμάτι», υπογράμμισε η υπουργός σχετικά με τα Airbnb.

Η κ. Ζαχαράκη έκανε γνωστό πως «ήδη δουλεύουμε με το Δήμο Αθηναίων και Θεσσαλονίκης έτσι ώστε να ανακαινίσουμε με το Ταμείο Ανάκαμψης λίγα ακόμα διαμερίσματα (…) για τους κατόχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, για νέους ανθρώπους».