Skip to main content

Ζαχαράκη: Το ζήτημα της ονομαστικής ψηφοφορίας ορίζεται με συγκεκριμένο τρόπο από τη Βουλή (video)

Η ψήφος είναι ευθύνη και τη φέρει ο βουλευτής και νομίζω ότι όποιος ερωτηθεί στην περιφέρειά του θα απαντήσει με ειλικρίνεια, ανέφερε η υπουργός

Για την  διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, μετά από παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος ζήτησε μίλησε στην η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

«Η Βουλή έχει συγκεκριμένο τρόπο, το Σύνταγμα επίσης, η δημοκρατία επίσης άρα ο καθένας έχει τα του οίκου του και άρα το ζήτημα της ονομαστικής ψηφοφορίας ορίζεται με συγκεκριμένο τρόπο» είπε σχετικά η κα Ζαχαράκη και πρόσθεσε ότι «η ψήφος είναι ευθύνη και τη φέρει ο βουλευτής και νομίζω ότι όποιος ερωτηθεί στην περιφέρειά του θα απαντήσει με ειλικρίνεια» ανέφερε, μεταξύ άλλω, σε τηλεοπτική εκπομπή στον ΣΚΑΙ.
 

Ερωτηθείσα για το κατά πόσο η συγκεκριμένη παρέμβαση δύναται να επηρεάσει την ψηφοφορία, η κα Ζαχαράκη είπε ότι «εάν ήταν να επηρεάσει η παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου, θα είχε επηρεάσει ήδη, δεν θα περίμενε ο βουλευτής την ονομαστική ψηφοφορία».

«Είναι η νομική τακτοποίηση μιας εκκρεμότητας, κοιτάζουμε τον κάθε πολίτη στα μάτια και του λέμε ότι τον βλέπουμε και ότι έχει δικαιώματα που θα πρέπει να τους εκχωρηθούν και κυρίως στα παιδιά. Η Εκκλησία όμως έχει κόσμο που την ακολουθεί.» πρόσθεσε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

η ίδια τόνισε ότι «πιστεύω ακράδαντα ότι την επομένη της ψήφισης του συγκεκριμένου νομοσχεδίου και παρά όσα λέγονται αυτή τη στιγμή θα γυρίσουμε όλοι στο να κοιτάζουμε τα ζητήματα των πολιτών».