Skip to main content

Ζελένσκι: Η Ρωσία ψάχνει το δικό της «wunder-waffe», όπως οι Ναζί

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σχολίασε τις δηλώσεις Ρώσων ότι η μυστική τεχνολογία λέιζερ χρησιμοποιείται ήδη στην Ουκρανία.

Η Ρωσία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι χρησιμοποιεί στην Ουκρανία νέας γενιάς ισχυρά όπλα λέιζερ που καίνε τα (drones). Σχολιάζοντας την αναφερόμενη χρήση όπλων λέιζερ από τη Ρωσία, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε ότι είναι ένδειξη της αποτυχίας των ρωσικών δυνάμεων και του γεγονότος ότι έχουν γίνει λάθη στο υψηλότερο επίπεδο.

Οι Ρώσοι αναζητούν υπερόπλα, ένα «wunder-waffe» (ή wonder weapon) είπε ειρωνικά ο πρόεδρος της Ουκρανίας, χρησιμοποιώντας τον όρο που χρησιμοποιήθηκε από το υπουργείο προπαγάνδας της Ναζιστικής Γερμανίας στο κυνήγι ενός θαυματουργού όπλου που θα ανέτρεπε την πορεία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ενώ οι Ναζί έχαναν στο πεδίο της μάχης

Ο Ζελένσκι μίλησε λίγες ώρες αφότου ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός αρμόδιος για τη στρατιωτική ανάπτυξη, Γιούρι Μπορίσοφ, δήλωσε ότι η μυστική τεχνολογία λέιζερ χρησιμοποιείται ήδη στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον Μπορίσοφ, τα συστήματα είναι ικανά να καταρρίπτουν drones τρία μίλια μακριά και να τυφλώνουν δορυφόρους.

Το Κρεμλίνο συχνά επιδεικνύει τις νέες πρωτότυπες τεχνολογίες που διαθέτει η Μόσχα. Πολλές φορές η χρήση τους δεν φαίνεται ποτέ στο πεδίο της μάχης.