Skip to main content

Ζέρβας: Θα θυμόμαστε την 24η Ιουλίου ως ημέρα βεβήλωσης της Αγ. Σοφιάς

Θέλω να πιστεύω ότι η Αγιά Σοφιά θα αποδοθεί και πάλι σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο σαν ένα μνημείο διαθρησκειακό, δήλωσε ο δήμαρχος.

Τη βεβήλωση της μνήμης της Αγιάς Σοφιάς κατέκρινε σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας λέγοντας ότι η Θεσσαλονίκη ενώνει τη φωνή της με κάθε φωνή αντίδρασης στον κόσμο για το ζήτημα αυτό.

«Απ’ ό,τι φαίνεται η 24η Ιουλίου θα είναι μια ήμερα που θα θυμόμαστε για το γεγονός ότι η Αγιά Σοφιά, αυτό το παγκόσμιο μνημείο πολιτισμού σήμερα βεβηλώνεται», σημείωσε.

Ο δήμαρχος τόνισε πως αυτά τα οποία έχουν ξεκινήσει και γίνονται από τη μία πλευρά στην Κωνσταντινούπολη και απ’ την άλλη πλευρά στο Αιγαίο είναι πράγματα που δεν θορυβούν μόνο εμάς, θορυβούν όλο τον πολιτισμένο κόσμο και κυρίως την Ευρώπη ενώ εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα του ότι πρόκειται για μια μεμονωμένη ενέργεια που δεν θα έχει συνέχεια.

«Θέλω να πιστεύω ότι η Αγιά Σοφιά θα αποδοθεί και πάλι σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο σαν ένα μνημείο διαθρησκειακό ούτως ώστε να το χαίρονται όλοι», δήλωσε. Ο κ. Ζέρβας υπογράμμισε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης εξέδωσε σχεδόν ομόφωνα ψήφισμα που καταδικάζει τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζάμι. «Η Θεσσαλονίκη ενώνει τη φωνή της με κάθε αντίδραση ανά τον κόσμο ώστε να αποκατασταθεί η τάξη που υπήρχε μέχρι πριν λίγες ημέρες», σημείωσε τέλος.