Skip to main content

Ζημιές από έντονη βροχόπτωση σε Σαμοθράκη και Αλεξανδρούπολη

Ζημιές σε σπίτια και καταστήματα προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση που σημειώθηκε τις νυχτερινές ώρες σε Σαμοθράκη και Αλεξανδρούπολη.
Ζημιές σε σπίτια, καταστήματα και στο οδικό δίκτυο της Σαμοθράκης προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση που σημειώθηκε τις νυχτερινές ώρες στο ακριτικό νησί.

Ο δήμαρχος του νησιού, Γιάννης Πετρούδας, μίλησε για πρωτοφανή κατακλυσμό, σημειώνοντας πως πλημμύρισαν και καταστράφηκαν δρόμοι, γέφυρες, φράγματα, σπίτια και αποθήκες, αλλά και οικοσκευές. Περισσότερα από 15 καταστήματα και σπίτια πλημμύρισαν στην Καμαριώτισσα. Ζημιές σημειώθηκαν, επίσης, στις περιοχές Αλώνια και Παλαιάπολη, ενώ οδηγός Ι.Χ. κινδύνεψε, όταν το αυτοκίνητό του έπεσε από κατεστραμμένη γέφυρα στο δρόμο προς τα Θέρμα.

Στη Σαμοθράκη μεταβαίνει κλιμάκιο της Νομαρχίας Έβρου, προκειμένου να κάνει καταγραφή των ζημιών.

Προβλήματα, όμως, παρουσιάστηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις και στην Αλεξανδρούπολη, όπου πλημμύρισαν δρόμοι και φρεάτια, ενώ η πυροσβεστική δέχθηκε δώδεκα κλήσεις για άντληση νερών από υπόγεια και ισόγεια. Εξαιτίας της καταιγίδας, το αεροσκάφος που εκτελούσε την απογευματινή πτήση της AEGEAN, από την Αθήνα στην Αλεξανδρούπολη, δεν μπόρεσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» και επέστρεψε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».