Skip to main content

Yπουργό... Συντονισμού αναζητά επειγόντως το Μαξίμου

Πρόκειται για το πρόσωπο που θα αναλάβει το ρόλο του να επικοινωνεί «προς τα έξω» το σχέδιο της οικονομικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Σε αναζήτηση του σωστού προσώπου, που θα αναλάβει κατά κάποιον τρόπο τον ρόλο του – πάλαι ποτέ – υπουργού Συντονισμού της κυβέρνησης, βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου.

Για την ακρίβεια, το πρόσωπο που φέρεται να αναζητά το πρωθυπουργικό γραφείο πρόκειται να αναλάβει το ρόλο του να επικοινωνεί «προς τα έξω» το σχέδιο της οικονομικής ανασυγκρότησης της χώρας, μετά τον κορονοιό. Κατά τρόπο συντεταγμένο, ώστε να μην γίνονται ανακοινώσεις «δεξιά και αριστερά», όπως σήμερα, γεγονός το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να φαίνεται ότι δεν υπάρχει κεντρικό στρατήγημα.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο πρωθυπουργός έχει πεισθεί ότι είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος αυτός ο ρόλος, κατά τα πρότυπα του δίδυμου Τσιόδρα – Χαρδαλιά, στην υγειονομική αντιμετώπιση της πανδημίας. Η τελευταία θεωρείται από όλους επιτυχής, οπότε αναζητείται τρόπος αντιγραφής της και στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Πάντως, οι πρώτες κρούσεις που έγιναν σε συγκεκριμένα πρόσωπα προκειμένου να αναλάβουν το ρόλο, δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Κοινώς, δεν τον αποδέχτηκαν. Η αναζήτηση ωστόσο συνεχίζεται. 

Πέραν όλων των άλλων, τέλος, διαμάχη φαίνεται να υπάρχει στο εσωτερικό της κυβέρνησης αναφορικά και με αυτό καθαυτό το οικονομικό στρατήγημα που αναφέρεται παραπάνω. Κοινώς, για τον πυρήνα των προβλέψεών του. Κι απόδειξη του γεγονότος αυτού είναι ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα. Αμυδρά, θα μπορούσε να πει κανείς ότι στο εσωτερικό της κυβέρνησης λειτουργούν δυο ομάδες: Οι «τεχνοκράτες» και οι «λογιστές». Με τη διαφορά ότι οι πρώτοι, σε αυτή τη φάση, έχουν καλύτερη πρόσβαση στον πρωθυπουργό.