Skip to main content

Ζήτησε τη σύλληψη Παλαιοκώστα από την αντιτρομοκρατική ο Χρυσοχοΐδης

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε θέμα τιμής τη σύλληψη του νο1 καταζητούμενου ελέω της δολοφονίας του υπασπιστή του Γιώργου Βασιλάκη.

Τη σύλληψη του νούμερο 1 Έλληνα καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα ζήτησε από αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Συλλάβετε τον Βασίλη Παλαιοκώστα. Είναι θέμα τιμής για το αίμα του υπασπιστή μου Γιώργου Βασιλάκη», φέρεται να είπε ο υπουργός όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εντοπισμός και η σύλληψη του Βασίλη Παλαιοκώστα έχει ανατεθεί εξ ολοκλήρου στην Αντιτρομοκρατική και όπως φαίνεται αποτελεί και προτεραιότητά της.

Η δολοφονία του Γιώργου Βασιλάκη

Η επιμονή του κ. Χρυσοχοΐδη στο συγκεκριμένο πρόσωπο έγκειται και στο γεγονός της δολοφονίας του υπασπιστή του, Γιώργου Βασιλάκη, στον 7ο όροφο του Υπουργείου στην Λεωφόρο Κατεχάκη.

Ο τότε υπασπιστής του σημερινού υπουργού Προστασίας του Πολίτη, είχε πέσει νεκρός στις 24 Ιουνίου 2010 όταν άνοιξε φάκελο που είχε αποδέκτη τον κ. Χρυσοχοΐδη, με αποτέλεσμα να σκάσει εκρηκτικός μηχανισμός που ήταν τοποθετημένος και συνδεσμολογημένος στο εσωτερικό του.

Λίγες ημέρες μετά και ενώ ο υπασπιστής του κ. Χρυσοχοΐδη είχε ταφεί στη ιδιαίτερη πατρίδα του, οι ειδικοί των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ, με τη χρήση ειδικών χημικών, κατάφεραν να απομονώσουν δακτυλικό αποτύπωμα πάνω σ’ ένα χαρτί του επίμαχου φακέλου.

Το αποτύπωμα, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν στην ΕΛ.ΑΣ, ανήκει στον Βασίλη Παλαιοκώστα. Οι πληροφορίες τότε ανέφεραν πως άλλος κατασκεύασε τη βόμβα και ο Βασίλης Παλαιοκώστας την μετέφερε και την ταχυδρόμησε.