Skip to main content

Παρέλαση ξένων αγοραστών για ακίνητα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ειδικά στην Αθήνα, οι αγορές γίνονται σε πακέτα των 70 και των 80 ακινήτων μαζί. Από ποιες χώρες προέρχονται οι επενδυτές.

Πρόκειται για κανονική «παρέλαση». Που από κάποια στιγμή και μετά αρχίζει να παίρνει τις διαστάσεις «εφόδου». Ο λόγος αφορά στο μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον, που επιδεικνύεται από Τούρκους, Άραβες και Κινέζους, οι οποίοι βγαίνουν σωρηδόν ως αγοραστές ακινήτων, στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, «σκουπίζοντας» ό,τι βρουν ενδιαφέρον.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι αγορές γίνονται σε πακέτα των 70 και των 80 ακινήτων μαζί. Γι αυτό και τα μεγάλα μεσιτικά γραφεία που είναι σε θέση να κάνουν τέτοιου είδους πωλήσεις, γνωρίζουν μέρες δόξας. Ειδικά στην Αθήνα, που τέτοια πακέτα μπορούν να γίνουν διαθέσιμα. Όμως και στη Θεσσαλονίκη αγοραπωλησίες ανάλογου ενδιαφέροντος – πλην μικρότερες – γίνονται, αρκεί να βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος στο σωστό χρόνο με τους έτοιμους επενδυτές.

Μάλιστα, στη Θεσσαλονίκη, όπως λένε μεγάλα ελληνικά μεσιτικά γραφεία, εκτός όλων των παραπάνω ενδιαφερομένων έχει προστεθεί μια ακόμα κατηγορία επενδυτών. Για την ακρίβεια προστέθηκε τώρα τελευταία, και μάλιστα πολύ δυναμικά: Πρόκειται για τους Ισραηλινούς, που αγοράζουν επίσης με στόχο την εμπορική χρήση κυρίως μέσω Airbnb που συνιστά και τον βασικό λόγο όλης αυτής της κινητικότητας. Επίσης, μεγάλο ενδιαφέρον παρατηρείται για ακριβές παραθαλάσσιες κατοικίες, είτε πρώτες είτε εξοχικές, είτε στην ηπειρωτική είτε στην νησιωτική Ελλάδα. Και μάλιστα σε πολύ καλές τιμές. Σε ορισμένες περιπτώσεις αντίστοιχες με εκείνες της προ κρίσης περιόδου...