Skip to main content

Ζωγράφου: Στη δημοσιότητα βίντεο της ΕΛΑΣ από την επιχείρηση στην Πανεπιστημιούπολη

Η ελληνική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την αστυνομική επιχείρηση

Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία βίντεο από την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου (16/3) σε κτήριο της φοιτητικής εστίας στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου με αφορμή τους εμπρησμούς οχημάτων που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή.

Το κτήριο βρίσκεται κοντά στο σημείο που έγιναν οι εμπρησμοί και βρέθηκαν κράνη, κροτίδες κρότου λάμψης, αντιασφυξιογόνες μάσκες και κοντάρια.

Η επιχείρηση ξεκίνησε ξημερώματα, γύρω στις 6 το πρωί. Διμοιρίες των ΜΑΤ απέκλεισαν το κτίριο των φοιτητικών εστιών και αστυνομικοί από την ΟΠΚΕ και την Ασφάλεια Αττικής μπήκαν στο εσωτερικό του κτιρίου και άρχισαν έρευνες.

Επίσης, έγιναν και τρεις προσαγωγές υπόπτων οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις με την κατηγορία για διατάραξη οικιακής ειρήνης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η προκαταρκτική εξέταση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για μια γυναίκα από τη Σουηδία 40 ετών, έναν Αργεντινό με ιταλικό διαβατήριο 35 ετών και έναν Έλληνα 38 ετών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι συλληφθέντες δεν είναι φοιτητές και μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν στοιχεία που να τους συνδέουν με τους εμπρησμούς στην περιοχή του Ζωγράφου, ενώ δεν φαίνεται να έχουν απασχολήσει τις αρχές για κάποιο άλλο αδίκημα.