Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019
x

ΖΟΡΠΙΔΗΣ: ΝΕΑ ΘΗΛΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ Η ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΑ POS

Η ρύθμιση είναι σωστή αλλά θα πρέπει να συνδυαστεί με την θέσπιση του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΕΘ.

Ως θηλιά στο λαιμό του κάθε μαγαζάτορα χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, την ΚΥΑ του Υπουργείου Οικονομικών και Οικονομίας και Ανάπτυξης με την οποία το POS κάθε επιχείρησης συνδέεται αυστηρά μόνο με επιχειρηματικό τραπεζικό λογαριασμό.

«Από την Παρασκευή απειλείται με βαρύτατο πρόστιμο όποιος δεν συνδέσει το POS της επιχείρησης του με επιχειρηματικό λογαριασμό», δήλωσε ο κ. Ζορπίδης και συνέχισε: «Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάθε επιχείρηση, με το παραμικρό πρόβλημα με χρέη σε Τράπεζες, Εφορία ή Ασφαλιστικά Ταμεία θα χάνει τις εισπράξεις της αυτομάτως».

«Ούτε φιλοδώρημα δε θα μένει για τον ιδιοκτήτη ή τους υπαλλήλους του! Η ρύθμιση αυτή είναι σωστή αλλά θα πρέπει να συνδυαστεί με την θέσπιση του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΕΘ.

Όπως είπε, «χωρίς το ακατάσχετο, είναι μία ακόμη επίθεση στην τσέπη του απλού καταστηματάρχη, επαγγελματία και γενικότερα μικρομεσαίου επιχειρηματία».

«Υπενθυμίζω ότι ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι θα δρομολογήσει την θεσμοθέτηση του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού ήδη από το Σεπτέμβριο του 2016, αλλά δεν το έχει προχωρήσει ακόμη», τόνισε ο κ. Ζορπίδης και κατέληξε:

«Καλούμε και πάλι την κυβέρνηση να τιμήσει τα λόγια του πρωθυπουργού και να περάσει από την Βουλή ρύθμιση με την οποία θα είναι δυνατή η προστασία του επιχειρηματικού λογαριασμού μέχρι ενός ποσό που θα καλύπτει βασικές ανάγκες της επιχείρησης (μισθοί, λογαριασμοί ενέργειας, ενοίκιο) αλλά και την οικονομική επιβίωση του ιδιοκτήτη της».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ