Skip to main content

Αεροπορικό ατύχημα στη Μήλο: Αεροσκάφος βρέθηκε σε… χωράφι κατά την προσγείωση (φωτο)

Αεροπλάνο της Olympic Air βγήκε εκτός πίστας κατά τη διάρκεια της προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Μήλου με αποτέλεσμα να βρεθεί στα χωράφια.

Παραλίγο ατύχημα σύμφωνα σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στο αεροδρόμιο της Μήλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24.gr, ένα αεροπλάνο της Olympic Air βγήκε εκτός πίστας κατά τη διάρκεια της προσγείωσης με αποτέλεσμα να βρεθεί στα χωράφια.

Ευτυχώς δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός. Ωστόσο άγνωστοι παραμένουν οι λόγοι για τους οποίους το αεροσκάφος είχε ανώμαλη προσγείωση και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα.



Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα είχαν προγραμματιστεί δυο πτήσεις για το αεροδρόμιο της Μήλου, που είχε ως αποτέλεσμα και την καθυστέρηση της αναχώρησης του πρώτου αεροσκάφους. Τόσο στο αεροσκάφος που σημειώθηκε το ατύχημα όσο και στο πρώτο που βρισκόταν σε στάδιο πριν την απογείωση, έχουν βγει εκτός οι επιβάτες.

Η ανακοίνωση της Aegean

Ανακοίνωση εξέδωσε η αεροπορική εταιρεία Aegean για την πτήση 024 από Αθήνα για Μήλο για το τι πήγε λάθος κατά την προσγείωση του αεροσκάφους.

Συγκεκριμένα, η Aegean αναφέρει ότι «κατά την πτήση ΟΑ 024 από Αθήνα για Μήλο που εκτελείται με αεροσκάφος τύπου ATR42-600, μετά την προσγείωση και ενώ είχε επιβραδύνει και τροχοδρομούσε πλέον με χαμηλή ταχύτητα για στάθμευση, λόγω έντονων πλαγιομετωπικών ανέμων με ριπές που επικρατούσαν στην περιοχή του αεροδρομίου, παρέκκλινε για λίγα μέτρα εκτός του διαδρόμου προσγείωσης.

Μετά τη στάθμευση του αεροσκάφους, οι 20 επιβάτες που επέβαιναν στην πτήση αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και η εταιρεία λαμβάνει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο του αεροσκάφους».