Skip to main content

Αναβολή στη συνεδρίαση της ΕΕΑ για την καταγγελία κατά ΠΑΟΚ και Ξάνθης

Η Επιτροπή έδωσε αναβολή για την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στην υπόθεση που αφορά τις δύο ΠΑΕ ύστερα από αίτημα που κατέθεσαν οι Ακρίτες.

Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, στις 10:00, θα συνεχιστεί η συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την υπόθεση καταγγελίας του Ολυμπιακού για πολυϊδιοκτησία μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

Οι Ακρίτες κατέθεσαν αίτημα αναβολής, καθώς από το κατηγορητήριό τους απουσίαζε το ζήτημα της πολυϊδιοκτησίας. Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι της υποστήριξαν στην ΕΕΑ ότι θεωρούσαν πως πρέπει να παρέχουν εξηγήσεις μόνο για τη δική τους ιδιοκτησία και το αίτημά τους έγινε δεκτό.

Να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 10:00, διήρκεσε περίπου πέντε ώρες και καταγράφηκαν τρεις διακοπές, χωρίς να καταφέρει ποτέ η Επιτροπή να μπει στην ουσία της υπόθεσης.

Στην εκκίνηση, οι εκπρόσωποι των ΠΑΟΚ και Ξάνθης αιτήθηκαν στην έδρα ο Ολυμπιακός να αναπτύξει τις θέσεις του, αλλά να αποχωρήσει στη συνέχεια, ενώ το ίδιο έγινε και με τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια, ο οποίος έχει ζητήσει να κάνει πρόσθετη παρέμβαση.

Μετά την πρώτη διακοπή, η εκδίκαση συνεχίστηκε, έως ότου διακοπεί ξανά, χωρίς την παρουσία του ιδιοκτήτη των «βυσσινί», στον οποίο δεν επετράπη να κάνει πρόσθετη παρέμβαση, κρίνοντας πως δεν υπάρχει ορατό έννομο συμφέρον από πλευράς της θεσσαλικής ομάδας.

Ο γνωστός ποινικολόγος, πάντως, σε δήλωσή του αργότερα επισήμανε πως «καταθέσαμε την επιχειρηματολογία μας διότι θεωρούμε πως ιδιοκτήτης της Ξάνθης είναι ο Ιβάν Σαββίδης».

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού απέρριψε το αίτημα αναβολής που κατέθεσαν οι Θρακιώτες λόγω της απουσίας του Πολυχρόνη Συγγελίδη, ενώ δεν έκανε δεκτό και το αίτημα του ΠΑΟΚ να μην παραμείνει στην αίθουσα η πλευρά των Πειραιωτών μετά την προσκόμιση των δικών του στοιχείων.

Υπενθυμίζεται πως η ποινή για ομάδες που κρίνονται ένοχες για πολυϊδιοκτησιακό καθεστώς μπορεί να είναι από υποβιβασμό μέχρι αποβολή από τις επαγγελματικές κατηγορίες.