Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022
x

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΑΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (VIDEO)

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν αλάτια από όλο τον κόσμο, σε όλες τις κοκκομετρίες και όλα τα χρώματα και να μάθουν για τις 14.000 χρήσεις

Τις πύλες του άνοιξε στις 2 Σεπτεμβρίου το πρώτο θεματικό μουσείο άλατος στην Ελλάδα.  Στην πόλη που κρατά τα «σκήπτρα» της ελληνικής παραγωγής αλατιού, καθώς εκεί παράγεται το 65% του αλατιού της χώρας, το Μεσολόγγι.

Στο Μεσολόγγι βρίσκονται δύο εν ενεργεία αλυκές και άλλες δύο ανενεργές. ‘Όπως είπε στην ΕΡΤ o Νίκος Κορδόσης, ιδρυτής του μουσείου αλατιού, πρόκειται για ένα μουσείο στο οποίο ο επισκέπτης μπορεί να πληροφορηθεί για όλα όσα σχετίζονται με την παραγωγή του αλατιού και με το αλάτι εν γένει, από τότε που πρωτοπαρουσιάστηκε στον πλανήτη μέχρι και τις μέρες μας.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν αλάτια από όλο τον κόσμο, σε όλες τις κοκκομετρίες και όλα τα χρώματα και να μάθουν για τις 14.000 χρήσεις του.

Το άκρως σύγχρονο, αυτό, μουσείο βρίσκεται στην «καρδιά» της δημοτικής αλυκής της Τουρλίδος και «καλεί» μικρούς και μεγάλους να το εξερευνήσουν.

Πηγή: ert.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ