Skip to main content

Απεργία σήμερα στο Δημόσιο - Μπαράζ κινητοποιήσεων στη Θεσσαλονίκη

Η ΑΔΕΔΥ προχωρά σήμερα σε 24ωρη απεργία - Διπλές συγκεντρώσεις κατά του νομοσχεδίου στη Θεσσαλονίκη - Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι σε όλο το Δημόσιο. Από την απεργία εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων, όπως διευκρινίζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Είχε προηγηθεί κατάθεση αγωγής από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατά της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ, για τη διασφάλιση των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Οι κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη έχουν προγραμματιστεί για σήμερα έξι απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της πόλης. Συγκεκριμένα, το πρωί στις 11.00 είναι οι συγκεντρώσεις στο άγαλμα Βενιζέλου το ΠΑΜΕ, στην Καμάρα  οργανώσεις, συλλογικότητες, εξωκοινοβουλευτική αριστερά, άτομα του αντιεξουσιαστικού και αναρχικού χώρου. Την ίδια ώρα μπροστά στο Εργατικό Κέντρο η συγκέντρωση της ΕΔΟΘ και του ΣΥΡΙΖΑ και στη συμβολή των οδών Εγνατία με Αγ. Σοφίας το κάλεσμα της ΟΚΔΕ και της ΕΕΔΥΕ.

Το απόγευμα δύο είναι οι συγκεντρώσεις, στις 19.00 στο άγαλμα Βενιζέλου του ΠΑΜΕ και στην Καμάρα εξωκοινοβουλευτική αριστερά και άτομα του αντιεξουσιαστικού και αναρχικού χώρου.

Στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ από τις 13.00 έως τις 17.00, ακριβώς το ίδιο διάστημα που έχει προκηρύξει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης. Τις ώρες εκείνες τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται με προσωπικό ασφαλείας.

Τροποποιήσεις και ματαιώσεις δρομολογίων στα τρένα

Η Πανελληνία Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.) και τα Σωματεία των εργαζομένων στον Σιδηρόδρομο ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους, αύριο, Τετάρτη 16.06.2021, στη στάση εργασίας από 12:00 έως 16:00, που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ.

Ως εκ τούτου, δεν εξασφαλίζεται η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών τις ώρες της στάσης εργασίας, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τροποποιήσεις και ματαιώσεις δρομολογίων στο δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.

Ειδικότερα:

Ματαιώνεται η κυκλοφορία όλων των δρομολογίων στο σύνολο του σιδηροδρομικού δικτύου μεταξύ 12:00 και 16:00, συμπεριλαμβανομένων των δρομολογίων που εκτελούνται με λεωφορεία.
Για τις αμαξοστοιχίες 56 και 57 θα υπάρξει καθυστέρηση αναχώρησης κατά μία ώρα.

Σε περιφρούρηση της 24ωρης απεργίας στα πλοία, καλούν τους ναυτεργάτες, οι διοικήσεις των 12 σωματείων της ΠΝΟ

Σημειώνεται ότι παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία των ναυτεργατών, οι ίδιοι όμως επιμένουν και καλούν σε περιφρούρηση των πλοίων. «Να μη λείψει κανείς από την περιφρούρηση της αυριανής απεργίας, όλοι στους καταπέλτες των πλοίων», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τα 12 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.