Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020
x

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΝΕΠΑΛ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΦΩΤΟ)

Ο ιδρυστής της COCO-MAT πραγματοποιεί με ένα ποδήλατο ένα ταξίδι 7.500 χιλιομέτρων θέλοντας να αφυπνίσει τον κόσμο για την κλιματική κρίση.

Στην πόλη της Θεσσαλονίκης έφτασε ο Πωλ Ευμορφίδης με το ξύλινο ποδήλατο του στο πλαίσιο του ταξιδιού άθλου που πραγματοποιεί από την Αθήνα έως το Νεπάλ.

Ο ιδρυτής της εταιρείας COCO-MAT, γνωστός ξεκίνησε το μεγαλύτερο σε διάρκεια, αλλά και σημασία ταξίδι της ζωής του, με «συνοδοιπόρο» το WWF Ελλάς και με κεντρικό σύνθημα «Move for Nature: Challenge yourself- Save your planet».

Πρόκειται για μια κίνηση που έχει ως στόχο την αφύπνιση των πολιτών γύρω από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, αλλά και τη συγκέντρωση οικονομικών πόρων για την ενίσχυση του έργου του WWF Ελλάς.

Ο Πωλ Ευμορφίδης θα διανύσει με ένα ξύλινο ποδήλατο μια απόσταση 7.500 χιλιομέτρων, έχοντας ξεκινήσει από τις 8 Ιανουαρίου από την Αθήνα.

Μέσα σε τρεις μήνες, θα διασχίσει συνολικά οκτώ διαφορετικές χώρες, με τελικό προορισμό το Νεπάλ, απ’ όπου και θα ξεκινήσει για να ανέβει την υψηλότερη κορυφή του κόσμου, το Έβερεστ, σε υψόμετρο 8.848 μέτρων.

Στην καρδιά αυτού του ταξιδιού-άθλου κι αυτό που κινητοποιεί τον ίδιο τον Πωλ Ευμορφίδη, είναι ο πλανήτης μας και η ζωή πάνω σε αυτόν που απειλείται εξαιτίας της κλιματικής κρίσης.
 
Γι’ αυτό τον λόγο, επέλεξε μέσα από το ταξίδι του, να στηρίξει το έργο του WWF Ελλάς, ζητώντας τη συνδρομή του κοινού για να συγκεντρωθούν οικονομικοί πόροι, πολύτιμοι προκειμένου η οργάνωση να μπορέσει να συνεχίσει το έργο της για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στη χώρα μας.

Σημειώνεται πως το WWF, εδώ και 28 χρόνια, μάχεται καθημερινά για να διατηρήσει τη ζωή στην Ελλάδα. Δίνει μια μάχη για να επουλωθούν οι πληγές των δασών μας και να αποτραπούν άλλες καταστροφικές δασικές πυρκαγιές στο μέλλον, για να μείνουν υγιείς και γεμάτες ζωή οι θάλασσές μας, για να προστατευθούν τα μοναδικά θαλάσσια είδη που κολυμπούν στα νερά της χώρας μας,  για να μη γεμίσουν τα ελληνικά πελάγη με πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου, αλλά και για να αναχαιτιστεί η κλιματική κρίση, με μοναδικό όραμα ένα μέλλον καθαρό και βιώσιμο, όπου άνθρωπος και φύση συνυπάρχουν αρμονικά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ