Skip to main content

ΑΠΘ:Στη ΔΕΘ τελικά το εμβολιαστικό κέντρο-Πάνω από 70% οι εμβολιασμένοι φοιτητές

Γιατί το ΑΠΘ δεν θα προχωρήσει τελικά στη δημιουργία εμβολιαστικού κέντρου μέσα στο πανεπιστήμιο - Τα στοιχεία εμβολιασμού φοιτητών και προσωπικού

Με σύνθημα ότι η ουσία είναι οι πολίτες να εμβολιαστούν και όχι «να σπέρνουμε δεξιά και αριστερά εμβολιαστικά κέντρα για επικοινωνιακούς λόγους», το ΑΠΘ προχωρά στην εγκατάσταση του εμβολιαστικού του κέντρου εντός του Mega εμβολιαστικού κέντρο στη ΔΕΘ, όπως επισημαίνει ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου.

Ο πρύτανης επισημαίνει στην Voria.gr πως, ενώ υπήρχε ένα αρχικό σχέδιο για τη δημιουργία ξεχωριστού εμβολιαστικού κέντρου για το campus του ΑΠΘ, τελικά αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε λόγος για να προχωρήσουν οι πρυτανικές αρχές σε μια τέτοια κίνηση.

«Εξοικονομούμε χώρο και χρήμα, η ΔΕΘ είναι δίπλα στο πανεπιστήμιο, ενώ μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και εμβολιαστικό κέντρο στο ΑΧΕΠΑ, που είναι και πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Το ζήτημα είναι οι πολίτες και εν προκειμένω οι φοιτητές μας και το επαιδευτικό μας προσωπικό να εμβολιαστούν» αναφέρει ο κ. Παπαϊωάννου.

Όσο για το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί εμβολιαστικό κέντρο στη Θέρμη όπου βρίσκονται το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, το τμήμα Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών, καθώς και το τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ο πρύτανης του ΑΠΘ είπε πως αυτό θα εξαρτηθεί από τις ανάγκς που θα δημιουργηθούν.

Άλλωστε το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης λίγο πριν ξεκινήσει η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στο ΑΠΘ είναι αρκετά ικανοποιητικό. Σύμφωνα με τον πρύτανη, τα στοιχεία για τους φοιτητές δείχνουν ποσοστό έως 73%, ενώ εκτιμήσεις για το εκπαιδευτικό προσωπικό κάνουν λόγο για ποσοστό που ξεπερνά το 90%.