Skip to main content

ΑΠΘ: Τα αποτελέσματα των σημερινών εκλογών σε άλλα οκτώ τμήματα

Δείτε αναλυτικά ποιοι αναδείχτηκαν πρόεδροι και αναπληρωτές πρόεδροι σε άλλα οκτώ τμήματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Συνέχεια εκλογών σήμερα για την ανάδειξη προέδρων και αναπληρωτών προέδρων σε άλλα οκτώ τμήματα του ΑΠΘ. Ειδικότερα, εκλογές έγιναν σε έξι τμήματα της Σχολής Θετικών Επιστημών και ειδικότερα στα τμήματα Φυσικής, Μαθηματικών, Χημείας, Βιολογίας, Γεωλογίας και Πληροφορικής, καθώς και στα Τμήματα Θεάτρου και Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών.

Στο τμήμα Φυσικής πρόεδρος αναδείχθηκε ο καθηγητής Δημήτρης Μελάς και αναπληρώτρια πρόεδρος η αναπληρώτρια καθηγήτρια Αλεξάνδρα Ιωαννίδου που ήταν και οι μοναδικοί υποψήφιοι.

Στο τμήμα Βιολογίας πρόεδρος εξελέγη ο Μηνάς Γιάγκου Μηνάς και αναπληρωτής πρόεδρος ο Διονύσης Γιουλάτος ως μοναδικοί υποψήφιοι.

Χωρίς αντιπάλους εξελέγησαν στο τμήμα Γεωλογίας, πρόεδρος ο καθηγητής Κωνσταντίνος Παπαζάχος και αναπληρωτής πρόεδρος ο αναπληρωτής καθηγητής Κωνσταντίνος Βουβαλίδης

Τυπικό χαρακτήρα είχαν οι εκλογές και στο τμήμα Πληροφορικής καθώς ως μοναδικοί υποψήφιοι εξελέγησαν ο καθηγητής Ελευθέριος Αγγελής πρόεδρος και ο καθηγητής Γιώργος Παπαδημητρίου αναπληρωτής πρόεδρος.

Στο τμήμα Μαθηματικών πρόεδρος εξελέγη ο καθηγητής Δημήτρης Πουλάκης ο οποίος είχε ανθυποψήφιά του την καθηγήτρια Χαρά-Μυρτώ Αγάπη Χαραλάμπους. Αναπληρωτής πρόεδρος εξελέγη ο καθηγητής Γιάννης Αντωνίου ο οποίος επικράτησε του καθηγητή Δημήτρη Μπετσάκου.

Στο τμήμα Χημείας πρόεδρος επανεξελέγη ο καθηγητής Παναγιώτης Σπαθής ο οποίος έλαβε 34 ψήφους, έναντι 26 του καθηγητή Δημήτρη Αχιλιά. Αναπληρωτής πρόεδρος εξελέγη ο καθηγητής Θόδωρος Καραπάντσιος με 35 ψήφους, επικρατώντας του καθηγητή Αλέξανδρου Κουμπή ο οποίος συγκέντρωσε 25.

Στο τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών εξελέγησαν πρόεδρος ο καθηγητής Δαμιανός Κωνσταντινίδης και αναπληρωτής πρόεδρος η καθηγήτρια Ευαγγελία Καρακώστα ως μοναδικοί υποψήφιοι.

Στο τμήμα Κινηματογράφου πρόεδρος εξελέγη η καθηγήτρια Ελευθερία Θανούλη, η οποία επικράτησε του αναπληρωτή καθηγητή Παναγιώτη Σαλαπάτα. Αναπληρωτής πρόεδρος εξελέγη ο αναπληρωτής καθηγητής Γιάννης Κολαξίδης που ήταν και ο μόνος υποψήφιος.

Στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, έγινε σήμερα επαναληπτική ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου καθώς στη χθεσινή είχαν ισοψηφήσει οι καθηγητές Αθανάσιος Γκίκας και Κωνσταντίνος Χρήστου οι οποίοι είχαν λάβει από 14 ψήφους. Τελικά πρόεδρος εξελέγη σήμερα ο κ. Χρήστου ο οποίος έλαβε 17 ψήφους έναντι 12 του κ. Γκίκα. Αναπληρωτής πρόεδρος είχε αναδειχθεί ήδη από χθες ο καθηγητής Απόστολος Κραλίδης, ως μοναδικός υποψήφιος.