Skip to main content

Ατλαμάζογλου: Σχεδόν απίθανο να δικαιωθεί ο Άρης στο CAS

«Πού χωρά το εθνικό δίκαιο στην υπόθεση Άρη;», διερωτήθηκε ο νομικός, υποστηρίζοντας πως «είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει κάτι θετικό»

Σχεδόν απίθανο είναι να δικαιωθεί ο Άρης στο ζήτημα της απαγόρευσης μεταγραφών, σύμφωνα με τον νομικό Πάρι Ατλαμάζογλου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθλητικό Metropolis 95,5, ο κ. Ατλαματζόγλου επισήμανε ότι η διεθνής Ομοσπονδία έπραξε ορθά καθώς παραβιάστηκε ένας κανονισμός της.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει κάτι θετικό καθώς ξέρουμε ότι οι διεθνείς ομοσπονδίες άγονται και φέρονται με όσα υποτάσσουν οι κανονισμοί τους. Θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο και ίσως ακατόρθωτο.

Αυτό που θα κρίνει το CAS ή θα ζητηθεί από τη FIFA είναι η τελευταία απόφαση. Εκεί η Ομοσπονδία έκρινε με βάση τους κανονισμούς της καθώς είπε "κοινοποιήσαμε κάτι, το παραβιάσατε και θα υποστείτε τις συνέπειες". Πού χωρά εδώ το εθνικό δίκαιο; Ορθά έπραξε η Ομοσπονδία.

Η FIFA από το 2018 με εγκύκλιό της ξεκαθάρισε τη θέση της σχετικά με το θέμα και μάλιστα τονίζει ότι υπάρχει αναδρομική ισχύ και καταλαμβάνει όλες τις υποθέσεις. Να σημειώσω ακόμη ότι οι τελευταίες αποφάσεις αναφορικά με την Πάρμα είναι εντελώς διαφορετικές με του Άρη».