Skip to main content

Basketleague: Πάλεψε αλλά λύγισε στο τέλος ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό

Οι παίκτες του Λυκογιάννη έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν, προκειμένου να ροκανίσουν τη διαφορά ωστόσο η προσπάθειά τους δεν ήταν αρκετή.

Την ήττα με 73-84 γνώρισε ο ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό στο κλειστό ττης Πυλαίας, με τον Δικέφαλο να κάνει μια αξιοιπρεπή εμφάνιση αλλά να λυγίσει στο τέλος.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο και πήρε διαφορά ασφαλείας από τα πρώτα κιόλας λεπτά του παιχνιδιού. Θετική η παρουσία του Βλάντο Γιάνκοβιτς, αλλά και του Φιλ Γκριν που μπήκαν δυνατά στο παρκέ και προσπάθησαν τα μέγιστα. Η διαφορά έδειχνε να μεγαλώνει, ωστόσο ο Γιώργος Καμπερίδης στο τελευταίο λεπτό πέτυχε τέσσερις πόντους και μείωσε τη διαφορά σε 17-21.

Με τον κόσμο να δίνει το παρών στις εξέδρες του PAOK Sports Arena, οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη το πάλεψαν μέχρι το τελευταίο λεπτό, έχοντας σε αρκετούς διακριθέντες στα πρώτα λεπτά.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε φορτσάτος στη δεύτερη περίοδο με στόχο να ροκανίσει τη διαφορά, κάτι που πέτυχε φτάνοντας τους Πειραιώτες στο 23-23 στην αρχή του δεκαλέπτου. Δεν εξελίχθηκε τόσο καλά το δεκάλεπτο για τον Δικέφαλο, καθώς ο Ολυμπιακός είχε απαντήσεις στα τρίποντα των Γιάνκοβιτς και Γκριν, παίρνοντας και πάλι το ρόλο του οδηγού στο ματς. Ωστόσο, και πάλι στα τελευταία λεπτά οι «ασπρόμαυροι» μείωσαν σημαντικά τη διαφορά, παίζοντας με πάθος. Το τρίποντο του Μακ Κίσικ στο τελευταίο δευτερόλεπτο πριν το ημίχρονο έδωσε προβάδισμα 11 πόντων στους «ερυθρόλευκους» (34-45), με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Χαμηλά έμεινε το σκοράρισμα στο τρίτο δεκάλεπτο και για τις δύο ομάδες, καθώς αμφότερες προσπάθησαν να βρουν επιθετικές λύσεις από τα 6.75 όχι με μεγάλη επιτυχία. Ο Ολυμπιακός ανέκτησε τη διαφορά του στο παιχνίδι, την οποία διατήρησε μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου (49-64), φτάνοντας τη διαφορά στους 15 πόντους.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στην τέταρτη περίοδο με την προϋπόθεση να κερδίσει τον αγώνα, ακόμα κι αν ήταν δύσκολο. Οι παίκτες του Λυκογιάννη έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν, προκειμένου να ροκανίσουν τη διαφορά όσο γίνεται περισσότερο.

Το πίστεψαν οι «ασπρόμαυροι» και με τη βοήθεια του κόσμου έφτασαν τη διαφορά στους πέντε πόντους (66-71), παίρνοντας διαδοχικές κατοχές. Άναψαν τα αίματα στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, με τον ΠΑΟΚ να μην αφήνει το ματς στην τύχη του. Ο Δικέφαλος κατάφερε να πλησιάσει αρκετά τους Πειραιώτες, αλλά οι διαιτητές αποφάσισαν να… καθαρίσουν τον αγώνα με τα σφυρίγματά τους, έτσι ώστε να πάρει τη νίκη ο Ολυμπιακός.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να ηττήθηκε αλλά εισέπραξε το χειροκρότημα του κόσμου για την αξιοπρεπή και αξιέπαινη εμφάνισή του κόντρα στους «ερυθρόλευκους».

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: 73-84

Επιμέρους σκορ ανά περίοδο:

1η: 17-21

2η: 17-24

3η: 15-19

4η: 24-20