Skip to main content

Χαλκιδική: 12χρονη έδωσε τις πρώτες βοήθειες σε άνδρα που κινδύνευσε από πνιγμό

Όταν το θύμα βγήκε στην ακτή η 12χρονη ήταν η πρώτη που έφτασε δίπλα του και τον έβαλε σε θέση ασφαλείας για να προστατεύσει τον αεραγωγό του.


Καθοριστική ήταν η συμβολή της 12χρονης Λεμονιάς στη Μόλα Καλύβα της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, όπου ένας λουόμενος έχασε τις αισθήσεις του ενώ κολυμπούσε στην παραλία της περιοχής.

Σύμφωνα με την οργάνωση Kids Save Lives η 12χρονη ήταν η πρώτη ανταποκρίτρια που  έφτασε δίπλα στο θύμα αφού τον έβγαλαν στην ακτή, φορώντας γάντια και μάσκα τον τοποθέτησε σε πλάγια θέση ασφαλείας για να προστατεύσει τον αεραγωγό του ημιλιπόθυμου θύματος.

Μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου, ο ο πατέρας της Κλεάνθης  που είναι και Εθελοντής Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κασσάνδρας, χορήγησε το απαραίτητο για την κατάσταση του θύματος οξυγόνο, έχοντας πάντα δίπλα του τον Αυτόματο Εξωτερικό #Απινιδωτή της κοινότητας του για κάθε ενδεχόμενο.

Στη συνέχεια με το ασθενοφόρο  διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας και το Νοσοκομείο του Νομού Χαλκιδικής, με τις ελπίδες όλων για καλή ανάρρωση.

Η 12χρονη Λεμονιά αναφερόμενη στο περιστατικό ανέφερε χαρακτηριστικά  πως «ήταν ΤΕΛΕΙΑ, δεν φοβήθηκα καθόλου, ήξερα πως έπρεπε να βοηθήσω».

Η Λεμονιά εκπαιδεύτηκε ξανά και ξανά στις Πρώτες Βοήθειες,  καθώς το σχολείο της συμμετέχει σε ετήσια βάση στο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας εθελοντικό εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα «KIDS SAVE LIVES - Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές».

Είναι επίσης Πρωταθλήτρια του TaeKwonDo, παίζει πιάνο και σαξόφωνο και μιλάει 4 γλώσσες.