Skip to main content

Χαλκιδική: Χωρίς καθηγητή για μαθηματικά και φυσική μαθητές στον Άγιο Νικόλαο

Παρόλο που το σχολείο έχει προβεί στις σχετικές υπηρεσιακές ενημερώσεις προς το Υπουργείο Παιδείας το πρόβλημα παραμένει άλυτο.

Σοβαρά εκπαιδευτικά κενά εντοπίζονται στο γυμνάσιο του Αγίου Νικολάου στη Σιθωνία Χαλκιδικής, πέντε μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Συγκεκριμένα στο σχολείο δεν υπάρχει καθηγητής για να διδάξει τα μαθήματα της φυσικής και των μαθηματικών, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Όπως αναφέρεται σε παρέμβαση της βουλευτή Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακής Μάλαμα στη Βουλή, παρόλο που το σχολείο έχει προβεί στις σχετικές υπηρεσιακές ενημερώσεις προς το Υπουργείο Παιδείας το πρόβλημα παραμένει άλυτο, με πολύ σοβαρές επιπτώσεις για τους μαθητές, οι οποίοι στερούνται της διδασκαλίας απολύτως βασικών μαθημάτων εδώ και πέντε μήνες.

Μάλιστα αναφέρεται μάλιστα, μέχρι στιγμής, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων δεν περιέλαβε στον προγραμματισμό των προσλήψεων αναπληρωτών για την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών στο Γυμνάσιο του Αγίου Νικολάου, με αποτέλεσμα την πολύ σοβαρή διαταραχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, εξαιτίας των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών κενών.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,  καλεί το Υπουργείο Παιδείας να μεριμνήσει άμεσα για την κάλυψη των κενών, για να μην χαθεί οριστικά η φετινή χρονιά, σε βασικά μαθήματα για τους μαθητές του σχολείου.