Skip to main content

«Μπιάνκα»: Χιονοκαταιγίδα στα προάστια της Θεσσαλονίκης, νιφάδες και στην πόλη (φωτο+vid)

Κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων, υπήρξε και κεραυνική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα στα περίχωρα της πόλης να σημειωθεί χιονοκαταιγίδα

Ισχυρές χιονοπτώσεις, συνοδεία, μάλιστα, ηλεκτρικών εκκενώσεων, σημειώνονται από νωρίς το μεσημέρι στα ημιορεινά προάστια της Θεσσαλονίκης, καθώς η κακοκαιρία Μπιάνκα επελαύνει στην Κεντρική Μακεδονία.

Πυκνό χιόνι πέφτει στην περιοχή του νοσοκομείου Παπανικολάου, στην Εξοχή, στο Ασβεστοχώρι, στο Πανόραμα, στο Ρετζίκι, στην Εξοχή, στο Φίλυρο και στο Ωραιόκαστρο. Μάλιστα, στον Χορτιάτη το έχει στρώσει ήδη, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στο Δερβένι.

 

Κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων, υπήρξε και κεραυνική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα στα περίχωρα της πόλης να σημειωθεί χιονοκαταιγίδα.

Σύμφωνα με αναφορές, χιονίζει και στα δυτικά της πόλης, όπως στη Σταυρούπολη και στη Μενεμένη, ενώ νιφάδες πέφτουν και στην περιοχή της Άνω Πόλης.

 

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την πρόγνωση, χιονόνερο και υγρό χιόνι αναμένεται για κάποιες ώρες και μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

 

Δείτε το βίντεο του μετεωρολόγου της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου, από το Επταπύργιο, όπου χιονίζει: