Skip to main content

ΚΙΝΑΛ - Χρηστίδης από Θεσσαλονίκη: Ζητώ στήριξη για να τα αλλάξουμε όλα

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε ότι το κόμμα έχει μέλλον που προδιαγράφεται λαμπρό και στο οποίο καθοριστικό ρόλο θα έχουν οι μη προνομιούχοι

Μήνυμα ενότητας και δύναμης προοπτικής της παράταξης έστειλε από τη Θεσσαλονίκη ο Παύλος Χρηστίδης, ο νεότερος από τους έξι διεκδικητές της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, τόνισε πως το κόμμα έχει μέλλον που προδιαγράφεται λαμπρό και στο οποίο καθοριστικό ρόλο θα έχουν οι μη προνομιούχοι. «Με αυτούς πορεύτηκε τόσα χρόνια το ΠΑΣΟΚ και αυτούς θέλω να εκφράσω», ανέφερε χαρακτηριστικά, κάνοντας ειδική αναφορά στη νέα γενιά, η οποία, όπως είπε, είναι η πρώτη της μεταπολίτευσης που ζει χειρότερα από τους γονείς της.

Ο κ. Χρηστίδης μίλησε για το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής που θα πρέπει να εκφράσει τα πλειοψηφικά ρεύματα που δεν μπορούν να εκφραστούν από τη συντηρητική ιδεολογία της ΝΔ, αλλά και των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Από την Κεντρική Μακεδονία ζητώ στήριξη για να τα αλλάξουμε όλα, να ανοίξουμε ευκαιρίες και προοπτικές», είπε.

Σε ό,τι αφορά τις επικείμενες εκλογές σημείωσε πως «υπάρχει αυθεντικό ενδιαφέρον για μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη κι αυτό είναι η δική μας υποχρέωση μετά τις 12 Δεκεμβρίου". Σε ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες φέρουν τρεις συνυποψήφιούς τους να ξεχωρίζουν με διαφορά απάντησε πως "εάν οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνονταν πρωθυπουργός θα ήταν ο Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα είχε περάσει καν στον δεύτερο γύρο (σ.σ. των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ)».

Για το επικείμενο debate, από το οποίο θα λείπει ο Γιώργος Παπανδρέου, δηλωσε πως πιστεύει στην τηλεσυζήτηση και ήθελε να είναι όλοι οι υποψήφιοι για να καταθέσουν απόψεις και να δείξουν την ενότητα του κόμματος. «Είναι μεγάλη ευκαιρία να μιλήσουμε πολιτικά για την παράταξη που θέλουμε να διαμορφώσουμε», είπε, ωστόσο σημείωσε πως είναι σεβαστή κάθε επιλογή.

Ο κ. Χρηστίδης επισκέφτηκε το πρωί το Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου, όπως είπε, διαπίστωσε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κάνει το ανθρώπινο δυναμικό για να σώσει περισσότερες ζωές ξεχασμένο από κεντρική διοίκηση. Όπως ανέφερε, το ΕΣΥ είναι παιδί του ΠΑΣΟΚ και η δική του πρόταση είναι αυτή που κατέθεσε η Φώφη Γεννηματά για ποιοτικές αποτελεσματικές υπηρεσίες ενός ενισχυμένου συστήματος υγείας.

Ο Παύλος Χρηστίδης θα μεταβεί στην Κοζάνη, ενώ στις 7.30 το βράδυ θα παρουσιάσει στη Θεσσαλονίκη τις θέσεις του για το μέλλον της παράταξης.