Κυριακή 18 Απριλίου 2021
x

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΔΗΓΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΥΖΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ (VID)

Εξαίρεση από τον περιορισμό διέλευσης του συνόρου λόγω των μέτρων για την Covid και οργανωμένους ελέγχους ζητούν οι αυτοκινητιστές

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων οδηγοί φορτηγών μετά από κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Διεθνών Μεταφορών.

Στη διαμαρτυρία που συμμετείχαν, εκτός φυσικά των Ελλήνων, Σκοπιανοί και Σέρβοι αυτοκινητιστές, ζητήθηκε για μια ακόμα φορά η εξαίρεση των φορτηγών οχημάτων από τον περιορισμό διέλευσης του συνόρου μεταξύ 07μμ-07πμ και η σωστή οργάνωση κέντρων υγειονομικού ελέγχου των οδηγών φορτηγών οχημάτων έτσι ώστε να μην παρεμποδίζεται η ομαλή ροή των εμπορευμάτων στα σύνορα.

«Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πίσω το συγκεκριμένο μέτρο, δεν νοείται τέτοιος περιορισμός στη μεγαλύτερη πύλη εισόδου της χώρας. Δεν καταλάβαμε ποτέ γιατί έκλεισε, δεν τίθεται προστασία από τον κορωνοϊό όταν μιλάμε για διεθνείς μεταφορές. Αλλά και έτσι να είναι, ας οργανωθούν καλύτερα τα συνεργεία του ΕΟΔΥ», αναφέρει στην Voria.gr ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ Απόστολος Κενανίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι δυνατόν να υπάρχει μόλις ένα συνεργείο για 200 φορτηγά, τη στιγμή που από τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων διέρχονται καθημερινά 2.000 φορτηγά.

Οι αυτοκινητιστές αναμένεται να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, έως ότου εξαλειφθούν οι ουρές χιλιομέτρων που σημειώνονται στα σύνορα από την πλευρά της Βόρειας Μακεδονίας.

 
 A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ