Skip to main content

Διευθύντρια Covid Παπανικολάου: Η Δέλτα είναι ακόμη εδώ και αυτή πιέζει το Σύστημα Υγείας

Η Ευαγγελία Φούκα εξηγεί για τα περιστατικά με την παραλλαγή Δέλτα είναι ακόμη εδώ και πιέζουν το Σύστημα Υγείας - Τι ισχύει με την Όμικρον

«Τα περιστατικά Δέλτα επιβαρύνουν το Σύστημα Υγείας καθώς οι ασθενείς με Όμικρον στις ΜΕΘ είναι ελάχιστοι ή καθόλου και κυρίως οι νοσούντες είναι στην πλειονότητά τους αυτοί που δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους». Αυτό τονίζει στο e-farmako η Ευαγγελία Φούκα, Διευθύντρια ΕΣΥ της Πνευμονολογικής Κλινικής ΑΠΘ και μονάδας Covid-19 στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ίδια «σαφώς η πλειοψηφία των περιστατικών στην κοινότητα είναι Όμικρον. Όπως επίσης με Όμικρον είναι και η πλειοψηφία των περιστατικών που νοσούν στην κοινότητα. Θεωρούμε πως έχει επικρατήσει η Όμικρον, χωρίς όμως να έχει εξαφανιστεί η παραλλαγή Δέλτα».

Περιγράφοντας την κατάσταση στα νοσοκομεία η Διευθύντρια ΕΣΥ επισημαίνει ότι υπάρχει μια σαφής βελτίωση της κατάστασης από την αρχή της χρονιάς, χωρίς ωστόσο να μπορεί κάποιος να πει πως υπάρχει μια σαφής μείωση στην πίεση που δέχεται το Σύστημα. Επίσης υπογραμμίζει πως «όσον αφορά τα ποιοτικά στοιχεία των ασθενών που νοσηλεύονται με Covid-19 διακρίνουμε, όχι μόνον εμείς στο “Παπανικολάου” αλλά και με άλλους συναδέλφους που έχουμε επαφή σε άλλα νοσοκομεία της χώρας, μια σαφής βελτίωση». Η κ. Φούκα σημειώνει ότι «οι εισαγωγές συνεχίζουν σχεδόν με τον ίδιο ρυθμό, παρόλα αυτά, τελευταία είδαμε και μια σχετική μείωση, ενώ και τα περιστατικά φαίνονται ελαφρότερα, ενώ παρατηρείται μια σχετική αποφόρτιση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας για περιστατικά Covid-19».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο e-farmako.gr