Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ: ΕΩΣ ΤΕΛΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΕ ΚΥΜΙΝΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΑΛΓΑΡΑ

Συνάντηση μεταξύ του δημάρχου και στελέχους της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την πορεία των έργων σύνδεσης φυσικού αερίου σε κοινότητες του δήμου.

Συνάντηση για την πορεία των έργων σύνδεσης φυσικού αερίου στις κοινότητες Κυμίνων και Νέων Μαλγάρων, που αναμένεται να ολοκληρωθούν με την αεριοδότηση του δικτύου μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2021, είχαν ο δήμαρχος Δέλτα, κ. Ιωάννης Ιωαννίδης και ο Διευθυντής Ανάπτυξης Αγοράς Φυσικού Αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Μιχάλης Στεργιόπουλους.

«Πιστοί στις δεσμεύσεις μας απέναντι στους δημότες μας πραγματοποιούμε όσα υποσχόμαστε με κύρος και συνέπεια. Μετά από την άριστη συνεργασία που αναπτύξαμε με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, η Εταιρεία ενέταξε την δημοτική Ενότητα Αξιού στο σχεδιασμό της και γίνεται πλέον πράξη η άμεση τροφοδότηση της περιοχής με φυσικό αέριο, προκειμένου οι πολίτες της περιοχής να έχουν πρόσβαση σε ένα μέσο θέρμανσης, σύγχρονο, οικονομικό και μη ρυπογόνο. Το επόμενο διάστημα αρχίζει η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην κοινότητα Ανατολικού, ώστε να τροφοδοτηθεί με φυσικό αέριο στις αρχές του 2022 με την έναρξη υποβολής αιτήσεων την Παρασκευή 23 Ιουλίου στην πλατεία Ανατολικού. Η περιοχή σταδιακά αλλάζει σελίδα και εκσυγχρονίζεται με νέα μέσα που συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών» τόνισε ο κ. Ιωαννίδης.  

Στη συνάντηση, παρευρέθηκαν ο Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δέλτα κ. Κωνσταντίνος Λουμπούτης, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών υπηρεσιών Χρύσα Γεωργιάδου, ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλμπάνης Θεοφάνης δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, καθώς και στελέχη της ΕΔΑ ΘΕΣΣ. Παράλληλα υπογράφηκαν οι Συμβάσεις Σύνδεσης των 12 δημοτικών κτιρίων των Κυμίνων-Ν. Μαλγάρων με το δίκτυο φυσικού αερίου, γεγονός που θα αποφέρει εξορθολογισμό των ενεργειακών δαπανών της τοπικής αυτοδιοίκησης και μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Ο κ. Μ. Στεργιόπουλος ενημέρωσε τον δήμαρχο για το εγκεκριμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, σύμφωνα με το οποίο για την περίοδο 2021-2025 προβλέπονται επενδύσεις ύψους ~ 7,2 εκ.€ για την κατασκευή πάνω από 34 χλμ. δικτύου χαμηλής και μέσης πίεσης και 3.000 νέων συνδέσεων στον δήμο Δέλτα.

Στον υπαίθριο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου των  Κυμίνων παρευρέθηκε στις 13 Ιουλίου 2021 το Όχημα Εξυπηρέτησης Καταναλωτών της ΕΔΑ ΘΕΣΣ. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές δράσεις για την ασφαλή χρήση του φυσικού αερίου και την διαδικασία σύνδεσης με το δίκτυο διανομής, όπου καταγράφηκε το ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον των κατοίκων της περιοχής.
 
Για την εξυπηρέτηση των αιτήσεων συνδέσεων φυσικού αερίου, οι πολίτες μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 11 150 ή 2310584444, να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.edathess.gr, ή το Γραφείο Εξυπηρέτησης στην οδό Μοναστηρίου 256 & Δ. Γληνού7, Μενεμένη. Επισημαίνεται ότι η Έκπτωση 100% στα Τέλη Σύνδεσης για όλους τους νέους καταναλωτές που θα υπογράψουν Σύμβαση Σύνδεσης με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και για όλες τις χρήσεις, ισχύει έως τις 31/12/2021.
 
Ενημέρωση για την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στο Ανατολικό

Το Όχημα Εξυπηρέτησης Καταναλωτών της ΕΔΑ ΘΕΣΣ έχει προγραμματιστεί να παρευρίσκεται την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021 στην περιοχή του Ανατολικού για την ενημέρωση και την καταγραφή των νέων αιτήσεων συνδέσεων. Οι εργασίες στην περιοχή του Ανατολικού θα ξεκινήσουν το τελευταίο τρίμηνο του 2021 και αναμένεται να ολοκληρωθούν με την αεριοδότηση του δικτύου στις αρχές του έτους 2022.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ