Skip to main content

Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη: Πάνω από 100 μονάδες αίματος συγκεντρώθηκαν σε αιμοδοσία του δήμου

Περισσότερες από 100 μονάδες αίματος συγκεντρώθηκαν στη διάρκεια της εθελοντικής αιμοδοσίας στον δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη - Τα στατιστικά ανά περιοχή

Περισσότερες από 100 μονάδες αίματος συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της εθελοντικής αιμοδοσίας στον δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη.

Η αιμοδοσία διήρκησε από τις 11 έως τις 15 Οκτωβρίου και διοργανώθηκε από τον δήμο Πυλαίας - Χορτιάτης σε συνεργασία με το ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου».

Η αντιδήμαρχος Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Παιδείας Ελένη Γιαννούδη σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που τηρούνται σε κάθε αιμοδοσία ανέφερε ότι αυτήν τη φορά συγκεντρώθηκαν στο Πανόραμα 35 μονάδες αίματος, στην Πυλαία 23, στο Ασβεστοχώρι 19, στο Φίλυρο 15 και στον Χορτιάτη 6.

«Συγχαίρωσ για την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη τους όλους τους συμπολίτες μας-εθελοντές αιμοδότες που πρόσφεραν για άλλη μία φορά το αίμα τους, το πολυτιμότερο αγαθό που διαθέτουν για να  δώσουν βοήθεια στους πάσχοντες συνανθρώπους μας και να χαρίσουν ελπίδα στις οικογένειες τους. Ενίσχυσαν τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος που έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με το ΓΝΘ Γ. Παπανικολάου,  ώστε να είναι πάντοτε σε θέση να καλύπτει την ανάγκη σε αίμα για κάθε δημότη μας. Έστειλαν όμως και ένα μήνυμα στήριξης στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους ασθενείς μας σε αυτόν  τον δύσκολο χειμώνα που το Εθνικό Σύστημα Δημόσιας Υγείας της χώρας μας,  δίνει την κρίσιμη, την τελική του μάχη κατά του covid-19. Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου», τόνισε ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.