Skip to main content

Νοτοπούλου για Ζέρβα: Δεν εισηγήθηκε lockdown έγκαιρα

Η παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» ζητά εξηγήσεις από τον δήμαρχο, καθώς όπως σημειώνει δεν ζήτησε μέτρα αλλά συμμετείχε στον εορτασμό.

Σε σκληρή επίθεση προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα προχωρά η δημοτική παράταξη Θεσσαλονίκη Μαζί, με επικεφαλής την Κατερίνα Νοτοπούλου, κατηγορώντας τον πως όχι μόνο δεν εισηγήθηκε lockdown τον Οκτώβριο, ενόψει του εορτασμού του Αγίου Δημητρίου αλλά συμμετείχε κανονικά στους εορτασμούς.

«Παρά τις εισηγήσεις κάποιων λοιμωξιολόγων, για την κυβέρνηση αυτό που τελικά μέτρησε περισσότερο ήταν η μικροπολιτική της σκοπιμότητα και όχι ο λόγος των ειδικών», αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης.

«Θυμόμαστε επίσης το blame game μεταξύ κεντρικών στελεχών και αυτοδιοικητικών το προηγούμενο διάστημα για τις καθυστερήσεις», τονίζει η παράταξη και ζητά εξηγήσεις από τον δήμαρχο για τη στάση του. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί:

«Με απόλυτη κατάπληξη, οδύνη, αλλά και οργή ακούσαμε την κυνική ομολογία του Άδωνι Γεωργιάδη, που ανέφερε για την πόλη μας πως «από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία, στην πίστη, δε βάλαμε καραντίνα πριν του Αγ. Δημητρίου» παρά τις εισηγήσεις των ειδικών.

Είναι ο ίδιος υπουργός που μόλις λίγο καιρό πριν, στις 8/12/2020 δήλωνε ότι φταίει ο χαρακτήρας των Θεσσαλονικέων!

Θυμόμαστε επίσης το blame game μεταξύ κεντρικών στελεχών και αυτοδιοικητικών το προηγούμενο διάστημα για τις καθυστερήσεις, καθώς επίσης το γεγονός ο κ. Ζέρβας -ο μεγάλος απών- δεν εισηγήθηκε lockdown έγκαιρα αλλά συμμετείχε κανονικά στους εορτασμούς.

Μετά από όλα αυτά τα θλιβερά και ανήκουστα, ότι παρά τις εισηγήσεις κάποιων λοιμωξιολόγων, για την κυβέρνηση αυτό που τελικά μέτρησε περισσότερο ήταν η μικροπολιτική της σκοπιμότητα και όχι ο λόγος των ειδικών, τους οποίους συστηματικά εργαλειοποιεί και χρησιμοποιεί κατά πως τη βολεύει, αναρωτιόμαστε για ακόμη μία φορά μαζί με τους συμπολίτες μας:

Υπάρχει δήμαρχος σε αυτήν την πόλη;

Ας μιλήσει, επιτέλους.

Ας διεκδικήσει, επιτέλους.

Ας υπερασπιστεί τους συμπολίτες του, επιτέλους».

Νωρίτερα η βουλευτής Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί, Κατερίνα Νοτοπούλου έκανε επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθπουργό, κατηγορώντας τον «για ολιγωρία, λαθεμένες προτεραιότητες, ατολμία και ανικανότητα που είχε ως αποτέλεσμα δυσβάσταχτες ανθρώπινες απώλειες που θρήνησε και θρηνεί η Θεσσαλονίκη».

«Για ακόμα μία φορά επιβεβαιώνεται πως ο κ Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ δεν ακούν τους ειδικούς αλλά τους εκμεταλλεύονται και τους εργαλειοποιούν για τους μικροκομματικούς τους σκοπούς, με τον τρόπο που κάθε φορά τους βολεύει. Πότε τους αγνοεί παντελώς και πότε προτρέχει να ανακοινώσει αποφάσεις και τους ζητά απλώς να τις επιβεβαιώσουν και να τις νομιμοποιήσουν σύμφωνα και με τις τελευταίες καταγγελίες», τόνισε μεταξύ άλλων.