Skip to main content

Αιγίνιο: Διαμαρτυρία για το απίστευτο περισταστικό με τη «σύλληψη» του γυμνασιάρχη

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν γονείς αλλά και ορισμένοι εκπαιδευτικοί ενώ παρών είναι και ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού - Δείτε φωτογραφίες.

Συγκέντρωση πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην κεντρική πλατεία του Αιγνίου, μετά το πρωτοφανές περιστατικό το οποίο συνέβη νωρίς το πρωί έξω από το σχολικό συγκρότημα του γυμνασίου και λυκείου με τη «σύλληψη» του γυμνασιάρχη από την αυτοαποκαλούμενη ομάδα "Θεματοφύλακες του Συντάγματος". Η συγκέντρωση έγινε με πρωτοβουλία μελών των Συλλόγων Γονέων προκειμένου να ενημερώσουν για το τι ακριβώς συμβαίνει στα δύο σχολεία τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά και για να διαμαρτυρηθούν για όσα συνέβησαν το πρωί.

Διαβάστε ακόμη: Πιερία: Για κακούργημα οι 11 «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» που απήγαγαν τον γυμνασιάρχη

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr στη συγκέντρωση συμμετέχουν γονείς αλλά και ορισμένοι εκπαιδευτικοί, ενώ «παρών» είναι και ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Ανέστης Μανώλας.

Η εκπαιδευτική κοινότητα είναι σοκαρισμένη μετά όσα συνέβησαν μπροστά στα μάτια μαθητών σήμερα το πρωί όταν πέντε άνδρες, συνεπικουρούμενοι και από μια ομάδα άλλων έξι ατόμων, μεταξύ των οποίων και γονείς που έχουν τα παιδιά τους στα δύο σχολεία, προπηλάκισαν τον γυμνασιάρχη και με βίαιο τρόπο του πέρασαν χειροπέδες, οδηγώντας τον στη συνέχεια στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Εκπαιδευτικοί και γονείς είναι ανάστατοι εδώ και αρκετές εβδομάδες καθώς πριν από το σημερινό πρωτοφανές περιστατικό, είχαν προηγηθεί επισκέψεις αρνητών γονέων στο σχολείο, αλλά και ενός ατόμου το οποίο εμφανιζόταν ως «κηδεμόνας» μαθητή και ο οποίος εξαπέλυε απειλές σε βάρος των εκπαιδευτικών.

Στο μεταξύ, οι έντεκα οι οποίοι συνελήφθησαν το πρωί, παραμένουν ως και αυτοί την ώρα στην αστυνομική διεύθυνση Κατερίνης και αναμένεται σε λίγο να οδηγηθούν ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα. 

Διαβάστε επίσης: Πιερία: Δασκάλα χορού, νοικοκυριά, απόστρατος και αγρότης οι «Θεματοφύλακες Συντάγματος»