Παρασκευή 14 Μαΐου 2021
x

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑ» ΤΗΣ ΔΕΘ-HELEXPO

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Ελλήνων Κόσμημα» στην Αθήνα - Τι δήλωσαν Αυλωνίτης, Κουζούπης και Ποζρικίδης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Ελλήνων Κόσμημα» που ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στην Αθήνα.

Η μεγαλύτερη έκθεση κοσμήματος και ωρολογίων της χώρας διοργανώνεται από την ΔΕΘ-Helexpo, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων-Κοσμηματοπωλών-Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ).

Ο Γ.Γ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, κ. Δημήτρης Αυλωνίτης, επισήμανε στα εγκαίνια της «Ελλήνων Κόσμημα» ότι η ανάπτυξη του κλάδου του κοσμήματος είναι συνδεδεμένη με την προσπάθεια της χώρας για οριστική έξοδο από την κρίση και πρόσθεσε ότι εδώ και λίγο χρονικό διάστημα ισχύουν νέα δεδομένα για την διακίνηση των προϊόντων του κλάδου

Από τη δική του πλευρά, ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ, κ. Κωνσταντίνος Κουζούπης, σημείωσε ότι η έκθεση είναι η σημαντικότερη στο πεδίο του κοσμήματος και συμπλήρωσε πως υπάρχει άρρηκτος δεσμός μεταξύ του κοσμήματος και της τουριστικής ανάπτυξης για να προσθέσει ότι ο κλάδος λόγω εξειδίκευσης μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας υψηλού επιπέδου.Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, τόνισε πως το κόσμημα έχει στην χώρα μας μία ιστορία 6.000 ετών, ενώ η «Ελλήνων Κόσμημα» είναι η μεγαλύτερη συνάντηση των επαγγελματιών του χώρου.Σημειώνεται ότι η έκθεση αναπτύσσεται σε 12.000 τμ. και φιλοξενεί 252 εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, και ειδικότερα από την Σουηδία, Κύπρο, Ιταλία, Γερμανία, ΗΠΑ και Τουρκία. Εξάλλου, η φετινή διοργάνωση συγκεντρώνει όλες τις νέες τάσεις και σχέδια σε κόσμημα και ρολόι, τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της παραγωγής κοσμήματος, καθώς και καινούργιες προτάσεις παρουσίασης κοσμημάτων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ