Skip to main content

Ζέρβας: Καταραμένος ο Οκτώβριος για τη Θεσσαλονίκη - Έδωσε όλη τη διασπορά

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι μπορεί μεν τα κρούσματα στην πόλη να ομαλοποιούνται, ωστόσο αυτό δεν είναι λόγος να επαναπαυτεί ο κόσμος.

Μήνυμα αυξημένης εγρήγορσης και τήρησης των μέτρων για τον κορωνοϊό για να μην γίνει η Πάτρα... Θεσσαλονίκη έστειλε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας στην ΕΡΤ με αφορμή τη γιορτή του πολιούχου της πόλης, Αγίου Ανδρέα.

«Να μην κάνει η Πάτρα τα λάθη της Θεσσαλονίκης», είπε ο κ. Ζέρβας χαρακτηρίζοντας τον Οκτώβριο «καταραμένο» μήνα για τη Θεσσαλονίκη, καθώς έδωσε «όλη τη διασπορά που έχουμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη και μας έκανε να φτάσουμε σε αυτούς τους άσχημους αριθμούς».

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι μπορεί μεν τα κρούσματα στην πόλη να ομαλοποιούνται, ωστόσο αυτό δεν είναι λόγος να επαναπαυτεί ο κόσμος.

«Ίσως η μείωση των κρουσμάτων να μας κάνει να είμαστε αισιόδοξοι για το αν μπορούμε να νικήσουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας», δήλωσε ο κ. Ζέρβας.

Αν δεν προσέξουμε, θα έχουμε αναζωπύρωση τον Δεκέμβριο

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας ότι αν δεν υπάρξει προσοχή στην όποια χαλάρωση των μέτρων θα υπάρξει αναζωπύρωση τον Δεκέμβριο.

«Να είμαστε φειδωλοί και πάρα πολύ προσεκτικοί για να μην γυρίσουμε σε προηγούμενες καταστάσεις», δήλωσε και πρόσθεσε ότι η διαφαινόμενη βελτίωση της κατάστασης δεν σημαίνει «ότι είμαστε σε σημείο να σκεφτούμε πως θα ανοίξουμε».

«Αν έρθει τρίτο κύμα δεν ξέρω πώς θα αντεπεξέλθουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να φτάσουμε στα νούμερα που είχαμε αρχές Οκτωβρίου και τότε να δούμε πως θα ανοίξουμε, αλλά και πως θα ενισχύσουμε την αγορά», υπογράμμισε ο δήμαρχος, τονίζοντας ότι Χριστούγεννα δεν είναι μόνο η διασκέδαση, αλλά και «το φαγητό και η πληρωμή λογαριασμών».

Σε ό,τι αφορά τις υγειονομικές δομές στη Θεσσαλονίκη, ο δήμαρχος τόνισε ότι είναι κατειλημμένες κατά 99%.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μίλησε για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης, τονίζοντας ότι ιδιαίτερα φέτος τις γιορτές η κάθε γειτονιά πρέπει να είναι στολισμένη και λαμπερή.